Izvor: MozzartSport.com, 29.Maj.2020, 12:55

Yubac kamp s Dragoljubom Vidačićem i ovog leta na Kopaoniku

Treniraće se na otvorenim terenima, a samo u krajnjoj nuždi u hali

Košarkaški kamp YUBAC i ove godine nastavlja s radom, ali po posebnim pravilima ponašanja izazvanim pandemijskim merama koje imaju za cilj sprečavanje širenja COVID-19 virusa. Naime, na Kopaoniku će se u 29. izdanju kampa trenirati na otvorenom, a samo u krajnjoj nuždi u hali. To najavljuje prvi čovek kampa, Dragoljub Ljuba Vidačić koji jeprošle godine zamenio  Milana Opačića, osnivača >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i vlasnika YUBAC kampa.

Odluka je osnovana, a o Vidačićevom do sada ostvarenom rezultatu, odnosno sportskom učinku Milan Opačić kaže: “Prvo je bio gost, potom je prošao kroz sve faze rada, od demonstratora, promotera, trenera, do ‘Game kampa’. Vidačić je veoma jak u stručnom i organizacionom delu, a sada radi na usavršavanju u poslovnom segmentu i na organizaciji kampa u specifičnim okolnostima”.

PredDragoljubom Vidačićem je novi zadatak. Treba obaviti pripremne radnje za, novu, specifičnu, sezonu koja dolazi nakon epidemije.

“Tradicija YUBAC kampa koji postoji 29 godina, obavezuje da sve pripremimo na najvišem nivou. Naravno, uz poštovanje sugestija koje dobijamo od države Srbije, Ministarstva zdravlja i sporta, KSS-a, i lekara, koji će biti sa nama na kampu. Realno, nije čest slučaj da nešto uspešno funkcioniše skoro tri decenije, a samim tim imamo i obavezu više. Ponosni smo jer smo stekli poverenje dece, roditelja, sportista, kao i naših domaćina na Kopaoniku”, ističe Vidačić.

Od juče ste u trećoj brzini da bi YUBAC spremno dočekao prvu smenu kampa.

“Startujemo 28. juna i smatram da je mesec dana rada dovoljno da se sve dovede na željeni nivo. Prvo smo obišli terene, MK Resorts, sale, bazene, hotel Angela, jer nas dosadašnjih 36.000 učesnika kampa obavezuje da ostanemo na najvišem nivou. Radićemo na otvorenim terenima, uz sve bezbednosne mere. Smene su od po deset, a specijalni kampovi traju sedam dana. U halu ćemo ulaziti samo u slučaju loših vremenskih prilika”.

Dosadašnji učesnici kampa su bili mališani, ali i sportisti, iz mnogobrojnih zemalja.

“Da, iz preko 70 država, sa svih kontinenata. I ovog leta očekujemo učesnike iz mnogih zemalja, granice se otvaraju, normalizuje se avio saobraćaj,  a i domaćini na Kopaoniku žele da spremni dočekaju nove goste. Nakon ova dva, tri meseca raduju se novim posetiocima. Žele da spoje sport, turizam i ugoste naše ljude koji se odluče da odmor provedu u Srbiji”.

I vaša misija je da svi učesnici YUBAC-a odu zadovoljni, ne samo, u košarkaškom smislu.

“Za košarkaški deo zadužena su naša zaštitna lica, treneri Vlada Đurović, Zoran Sretenović, Jovica Arsić, Dragan Vuković…Naravno, na Yubac-u će biti i poznati košarkaš Vasilije Vasa Micić kome je Kopaonik druga kuća. Sigurno će naši gosti biti mnogi poznati košarkaši i treneri. Očekujemo i neke reprezentativne selekcije koje će pokušati da nadoknade izgubljeno tokom izolacije”.

Rekli smo da kamp startuje 28. juna, a da će trajati do 21. avgusta.

“Kamp je iz godine u godinu rastao. Moj zadatak i cilj je da se ovakav trend nastavi. Da zajedno učimo, napredujemo, rastemo… Yubac se prepoznaje i po specijalističkim kampovima za šutere, bekove, centre, devojke, po game i pro kampovima…To su zaštitni znaci kampa. Zbog toga nam se polaznici vraćaju, ali uvek dobijamo nove košarkaše željne da još više nauče. Trudićemo se da implementiramo nova znanja. Tu smo da sarađujemo, razmenjujemo iskustva, trenerski se uzdižemo jer smo svi po vokaciji košarkaški treneri. Raduje podatak da smo iz inostranstva imali polovinu polaznika. Dolazili su nam sa raznih strana, iz regiona, Turske, Norveške, Španije, sa Kipra… Očekujem da i od Vidovdana bude tako ”.

Prijavljivanje za učešće na kampu je počelo.

“Više informacija može se dobiti na našem sajtu, ali očigledno je da će broj polaznika iz inostranstva u datim okolnostima biti maksimalan. Pred nama je, nadam se, uspešno radno leto na Kopaoniku”, optimista je Ljuba Vidačić koji je uspešnu košarkašku karijeru gradio u Crvenoj zvezdi i Partizanu. Sa večitima je osvojio po dve šampionske titule. Sa Rabotničkim je uzeo makedonski šampionat. Takođe, bio je uspešan u Hemofarmu, Lavovima 063, Vojvodini…Trenerskim pozivom bavio se u Zvezdi, Vizuri, Vardi, Bosni…a između ostalih radio je i sa Svetislavom Karijem Pešićem.

PIŠE: Đurđe MEČANIN

[email protected]

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.