Was ist das, Kepa*: Čelzijev golman napravio trenera budalom (Širer)

Izvor: Vesti-online.com, 25.Feb.2019, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Was ist das, Kepa*: Čelzijev golman napravio trenera budalom (Širer)

Kako je proslavljeni engleski golgeter video nesvakidašnji nesporazum između dva "plavca" u finalu Kupa ligaša Engleske.

Trofej Kupa ligaša Engleske, takmičenja pokrenutog 1960, ostaje u vitrinama Mančester sitija, ali je ishod finalne utakmice na Vembliju s Čelzijem, koji je rešen na penale, potpuno pao u drugi plan. Celo Ostrvo, a i kontinentalni deo sveta, bistri nesvakidašnju situaciju iz produžetaka.

Čelzijev trener Italijan Mauricio Sari posegao je za >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << izmenom na golu. Hteo je da između stativa stavi 37-godišnjeg Argentinca Vilfreda Kabaljera umesto Španca Kepe Arizabalage (24), koji je, kada je prošlog leta stigao na Stamford Bridž iz baskijskog Atletika, postao najskuplje plaćeni golman ikada (80 miliona evra) i to ubrzo pošto je Liverpul s Brazilcem Alisonom iz Rome sa 62 miliona evra srušio dugotrajući Juventusov rekord za Đanluiđija Bufona iz Parme 2001 (52 miliona).

Sari zamišljeno nije sporoveo u delo. Iako je Kabaljero, koji ne samo da je branio u Mančester sitiju nego mu je baš u Kupu ligaša pre tri godine doneo trofej na penale s Liverpulom, čekao pored aut-linije da dotrči na gol, Kepa je odbio da izađe. Čelzijev trener je, kolokvijalno rečeno, poludeo.

From goal kicked "Kepa refuses to get subbed and stays in the field for the penalty shootout" . Follow pitchgoal for more

A post shared by pitchgoal (pitchgoal) on Feb 24, 2019 at 2:48pm PST

#City vs #Chelsea penalty shootout#mancity #Chelseafc #kepa #aguero #carabaocup #sarri #nike #nikefootball #london #madrid #Cristiano #Ronaldo #video #football #Photo #soccer #cr7 #cr #jorginho #hazard #manchester #manchestercity #penalty #adidas #Adidasfootball #messi

A post shared by Madridista hasta la Muerte (footworld7x) on Feb 24, 2019 at 11:33am PST

Kad se pristuplio izvođenju jedanaesteraca, pošto je i posle 120 minuta ostalo 0:0, španski čuvar mreže je odbranio jedino udarac Nemca Leroja Sanea u trećoj seriji. Četiri njegova saigrača su bili neumoljivi.

Posle utakmice Sari je pojasnio da je to, u stvari, bio nesporazum. Italijanski trener kaže da je pogrešno shvatio da je sam Kepa zahtevao zamenu, verovatno osećajući povredu.

Kako god, ta je situacija izazvala nelagodu i kod fudbalskih poklonika koji nisu Čelzijevi navijači, a kamoli u njima. Svakako i podsmeh u kontekstu "prljavog veša" u svlačionici "plavaca".

Najizraženije mišljenje tim povodom ima Alen Širer (48), najbolji strelac Premijer lige od njenog pokretanja 1992, koji, sa stanovišta fudbalskog autoriteta, smatra:

- Dopalo mi se to što je Sari naumio da na gol pošalje Kabaljera. Branio je u Sitiju, poznaje njegove igrače, a to bi bila možda i presudna Čelzijeva prednost na penale. Pošto je Kepa odbijao da izađe, Sari je imao puno pravo da odmah krene za njim u svlačionicu da je zamena izvršena. Radi se o uvažavanju. Kepa je svog trenera napravio budalom pred punim Vemblijem i milionskim televizijskim auditorijumom i to baš kada je Sari pod ogromnim pritiskom jer mu gori pod nogama zbog nezadovoljavajućih rezultata.

Širer na Kepin račun stavlja i to što je odbranio samo jedan penal.

- S takvim stavom trebalo je da odbrani i više.

*"Was ist das, Kepa", jedna od nezaboravnih replika iz našeg kultnog filma "Balkan ekspres", koju izgovara mladi Dragan Jovanović, savršeno nam je legla u moru pitanja kojima je Čelzi opterećen u poslednje vreme, a s vrhuncem na Vembliju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.