Vučić sa predstavnicima kompanije UGT Renewables LLC o proizvodnji solarne energije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2021, 05:33

Vučić sa predstavnicima kompanije UGT Renewables LLC o proizvodnji solarne energije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa čelnicima američke kompanije UGT Renewables LLC koja se bavi obnovljivim izvorima energije, nakon čega je potpisan Sporazum o saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike.

Sporazum su potpisali potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i finansijski direktor u kompaniji UGT Renewables LLC Piter Gudal.

Potpisivanju je prisustvovao i ambasador SAD Entoni Gofri.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Predstavnici UGT Renewables predvođeni osnivačem i predsednikom Robertom Bermanom krajem marta su ministarki Mihajlović predstavili su neke od svojih značajnijih ulaganja u svetu i izneli predloge mogućih projekata postrojenja za proizvodnju solarne energije u Srbiji.

Ministarka Mihajlović je tada najavila skoro donošnje Zakona o obnovljivim izvorima energije kao pravnog okvira za ostvarivanje takvih projekata, koji je u međuvremenu donet.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO Potpisan važan sporazum: Vučić sa predstavnicima kompanije UGT Rinjuabls

Izvor: B92, 02.Avg.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saostao se danas sa predstavnicima kompanije UGT Rinjuabls (UGT Renewables LLC)...Susret je, kako je ranije saopšteno, održan u 10 sati, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike...Posle toga potpisan je Sporazum o saradnji između Ministarstva rudarstva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.