Izvor: RTS, 20.Sep.2021, 17:34

Vučić: Ponosan sam što je Srbija imala čoveka kakav je Dušan Ivković

Kao predsednik, ponosan sam što je Srbija imala i što će imati takvog čoveka, ponosan, zato što, iako je fizički velikan otišao, a Dušan Duda Ivković jeste naš velikan, on nikada neće otići iz Srbije, niti će ga iko u Srbiji zaboraviti, rekao je predsednik Aleksandar Vučić na Komemoraciji povodom smrti čuvenog košarkaškog trenera Dušana Ivkovića.
Ivković je preminuo u četvrtak u Beogradu u 78. godini života.

"I ne zato što >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su to kurtoazne reči, već zato što postoji ono što je merljivo, to su sve one medalje i uspesi koje je zaslužio Dušan Duda Ivković. I ne samo to, on je nosilac jednog drugačijeg duha, on je mnogo toga ili sve ono što mnogi od nas nisu. Bio je istovremeno i veliki gospodin i beogradski mangup, uvek držao ne samo do sebe i do drugih", rekao je Vučić.
Osim medalja i sportskih uspeha, košarke koju je beskrajno voleo, svoga brate Pive i čika Bore Cenića, ostavio je još nešto i to nisu samo Crveni krst i Radnički, to je ono što će ostati za buduća pokolenja, dodao je predsednik Srbije.
"Iako u mnogo čemu nismo bili saglasni, kada sam prvi put dugo razgovarao sa njim, a još dva puta sam imao priliku za tako duge razgovore, video sam koliko je ozbiljan koliko je odgovoran, posvećen čovek i koliko takvim ljudima ne možete da oduzmete ništa".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić o Dudi Ivkoviću: Ponosan sam što je Srbija imala i što će imati takvog čoveka

Izvor: Beta Video, 20.Sep.2021

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je ponosan što je Srbija imala i što će imati takvog čoveka. ``On nikada neće otići iz Srbije, niti će ga iko u Srbiji zaboraviti``, rekao je on. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.