Ivković naš velikan, Srbija ga neće zaboraviti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2021, 09:58

"Ivković naš velikan, Srbija ga neće zaboraviti"

Kao predsednik, ponosan sam što je Srbija imala i što će imati takvog čoveka, ponosan ,zato što, iako je fizički velikan otišao, a Dušan Duda Ivković jeste naš velikan, on nikada neće otići iz Srbije, niti će ga iko u Srbiji zaboraviti, rekao je predsednik Aleksandar Vučić na Komemoraciji povodom smrti čuvenog košarkaškog trenera Dušana Ivkovića.

"I ne zato što su to kurtoazne reči, već zato što postoji ono što je merljivo, to su sve one medalje i uspesi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje je zaslužio Dušan Duda Ivković. I ne samo to, on je nosilac jednog drugačijeg duha, on je mnogo toga ili sve ono što mnogi od nas nisu, Bio je istovremeno i veliki gospodin i beogradski mangup, uvek držao ne samo do sebe i do drugih", rekao je Vučić.

Osim medalja i sportskih uspeha, košarke koju je beskrajno voleo, svoga brate Pive i čika Bore Cenića, ostavio je još nešto i to nisu samo Crveni krst i Radnički, to je ono što će ostati za buduća pokolenja, dodao ej predsednik Srbije.

"Iako u mnogo čemu nismo bili saglasni, kada sam prvi put dugo razgovarao sa njim, a još dva puta sam imao priliku za tako duge razgovore, video sam koliko je ozbiljan koliko je odgovoran, posvećen čovek i koliko takvim ljudima ne možete da oduzmete ništa".

I na kraju ono što je najvažnije u ovim teškim trenucima za njegovu porodicu, a rekao sam to malopre i Petru, Pavlu i Neni, nećete ga videti više, ali on će uvek biti tu, naveo je Vučić.

"Možete nekoga da volite ili ne volite, ali rezultati i dela ostaju, a iza njega ostaju velika dela. Budite ponosni na oca i supruga, baš onako kao što ćemo svi u Srbiji biti ponosni na sve ono što je uradio i na njegovo delo. Srbija ga zaboraviti neće i neka mu je večna slava", istakao je Vučić.

Na komemoraciji su, uz Ivkovićevu porodicu, prisustvovali i predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, rukovodstvo Košarkaškog saveza Srbije na čelu sa predsednik Predragom Danilovićem, košarkaške legende Dragan Kićanović, Željko Obradović, Svetislav Pešić, Dejan Bodiroga i drugi.

Ivković će sutra od 12 sati biti sahranjen u porodičnoj grobnici na Novom groblju u Beogradu.

Jedan od najuspešnijih evropskih i svetskih trenera svih vremena preminuo je u četvrtak u 78. godine.

Rođen u Beogradu 29. oktobra 1943. godine, a stasao je na Crvenom krstu uz rođenog brata i legendarnog trenera Slobodana Pivu Ivkovića, a rezultatima koje je napravio vodeći najbolje jugoslovenske i evropske klubove posebno reprezentaciju, pozicionirao je srpsku košarku na najviše mesto u evropskim i svetskim okvirima.

Itudis: Trofej posvećujemo našem Dudi

Trener košarkaša CSKA iz Moskve Dimitris Itudis čestitao je timu na osvajanju trofeja Superkupa VTB lige, koji je posvetio preminulom Dušanu Ivkoviću.

"Čestitke timu, pobeda je bila važna. Kao klub, ovaj Superkup želimo da posvetimo gospodinu Dušanu Ivkoviću, mom prijatelju Dudi. Mnogo je značio klubu, posebno meni. Započeo je novu eru za CSKA, obnovio klub, doneo mnogo novih stvari, uveo inovacije u mnogo aspekata. Nedostajaće svetu košarke, njegovim prijateljima. Nama koji ga bolje znamo, uvek će ostati u sećanju, našim dušama i srcima" , rekao je Itudis za klupski sajt.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U ponedeljak komemoracija Dušanu Dudi Ivkoviću

Izvor: B92, 20.Sep.2021

Komemoracija povodom smrti legendarnog košarkaškog trenera Dušana Dude Ivkovića biće održana u ponedeljak u 16 sati u Narodnoj Skupšni Republike Srbije...Ivković će u utorak od 12 sati biti sahranjen u porodičnoj grobnici na Novom groblju u Beogradu...Jedan od najuspešnijih evropskih i svetskih...

Nastavak na B92...

Poslednji pozdrav Dudi: Bio si mi sve; učitelj, mentor, prijatelj, kum… Sve

Izvor: N1 televizija, 20.Sep.2021

U Narodnoj skupštini Republike Srbije u ponedeljak je održana komemoracije legendarnom košarkaškom treneru Dušanu Dudi Ivkoviću.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.