Vučić: Imenovanje tužioca za ratne zločine iduće nedelje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Nov.2016, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Imenovanje tužioca za ratne zločine iduće nedelje

Premijer Aleksandar Vučić večeras je rekao da se naredne nedelje očekuje imenovanje tužioca za ratne zločine.

To je još jedna važna vest, rekao je Vučić na pres konferenciji koju je držao sa šefom britanske diplomatije Borisom Džonsonom, a to je i jedna od stvari, dodao je, koje su nam i u EK, a rekao bih da nam je i Bramerc zamerio.

"Mi taj svoj posao hoćemo da nastavimo i ja se uvek mnogo više osvrćem na to šta mi treba da radimo, a ne šta bi neki >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << drugi trebalo da čine", rekao je Vučić.

Dodaje je da je najpre važno da mi uredimo svoje dvorište da bismo imali pravo da negde nekome drugamo nešto govorimo.

"U svakom slučaju hvala Borisu na dobrim, iskrenim i važnim porukama", rekao je premijer.

Izjava Borisa važna, zločin ima ime i prezime

Vučić je rekao da je izjava Džonsona data u Skupštini Kosova da svi koji su krivi moraju da odgovaraju dobra, iskrena i važna i poručio da zločin nema nacionalnost već ime i prezime.

Vučić je rekao da je normalno da odgovaraju svi zločinci na bilo kojoj strani i dodao da mi ne krijemo i ne štitimo one koji pripadaju našem narodu, a činili su zločine.

"Zločin nema nacionalnost već ima ime i prezime odgovornog lica, dakle onih koji su te zločine počinili i ne može da pada krivica na cele narode već na one koji su te strašne stvari počinili, tako da ćemo mi da nastavimo svoj posao" rekao je premijer.

Džonson je na svečanoj sednici Skupštine Kosova poručio da je saradnja sa Specijalnim sudom za ratne zločine OVK od izuzetne važnosti.

"Potrebni su ozbiljni napori da se priznaju greške iz prošlosti. I možemo slobodno reći da svi koji su krivi, na obe strane, moraju biti u zatvorima, to ću reći i u Beogradu. I zbog svega navedenog, veoma je bitna saradnja Kosova sa Specijalnim sudom za ratne zločine iako je za mnoge to teško pitanje. Mi ćemo pomno pratiti rad Specijalnog suda", rekao je Džonson, navela je RTK2.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

VUČIĆ SA DŽONSONOM: Imenovanje tužžioca za ratne zločine iduće nedelje

Izvor: Kurir, 11.Nov.2016, 10:32

...To je još jedna važna vest, rekao je Vučić sinoć na pres konferenciji koju je držao sa šefom britanske diplomatije Borisom Džonsonom, a to je i jedna od stvari, dodao je, koje su nam i u EK, a rekao bih da nam je i Bramerc zamerio.."Mi taj svoj posao hoćemo da nastavimo i ja se uvek mnogo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.