Vreme debitantskih golova: Adebajor posle 475 dana, proradio Afelaj, dao ga i Imbula, ali je junak Troj Dini (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 13.Feb.2016, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vreme debitantskih golova: Adebajor posle 475 dana, proradio Afelaj, dao ga i Imbula, ali je junak Troj Dini (VIDEO)

Napadač Votforda pokorio Selhurst park, Sautempton u fantastičnoj seriji, šesti meč bez primljenog gola

Dugo je Odion Igalo bio udarna igla Votforda, ali je danas golgeterski pelecer prešao na njegovog kolegu iz napada, Troja Dinija. Snažni centarfor je maltene sam ućutkao publiku na Selhurst parku, postigao je dva gola i omogućio Stršljenovima da prvom pobedom u gostima posle četiri sušna kola napreduju dva mesta na tabeli Premijer lige, ali i učini da povratnički >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << gol na Ostrvu (prvi posle 475 dana) Emanuel Adebajor ne pamti po dobrom - 2:1.

Votford je pokazao da daleko lakše i opuštenije igra van svog stadiona, a Dini da je igrač koga je izuzetno teško čuvati. Najpre se izborio za jedanaesterac, koji je sam i realizovao (peti pogodak iz penala ove sezone) u 16, da bi osam minuta pre kraja sačekao loptu pred na pet metara od gola Heneseja i omogućio Votfordu da preskoči Everton, ali i Liveprul (u nedelju gostuje Aston Vili) i ugnezdi se na sigurnom osmom mestu tabele Premijer lige.

Najveći posao u 26. kolu, ipak, napravio je Sautempton. Seriju sjajnih rezultata tim Ronalda Kumana nastavio je na Liberti stadionu, gde je nedoraslom Svonisiju presudio Šej Long sredinom drugog poluvremena. Sveci su ponovo nisu primili gol (554 minuta), ali je još važnije što su iskoristili kiks vest Hema i poravnali se sa Čekićarima na deobi šestog mesta. Srpski reprezentativac Dušan Tadić ceo meč je presedeo na klupi za rezerve.

Najvaće razočaranje predstavlja još jedan poraz Evertona. Iako su, naročito, u prvom poluvremenu nadigrali Vest Brombič Alibon, izbaranici Roberta Martineza ponovo su pokazali da imaju problema u odbrani i da im je koncentracija lošija strana. Primili su već 23 gola na svom teren, najviše od svih premijerligaša ove sezone, a sa takvim stavom nisu mogli ni do boda, iako je Kleverli pogodio prečku, a Barkli imao sjajnu šansu. Presudio je Salomon Kalu koji se posle centaršuta Jonasa Olsona snašao na drugoj stativi.

Debitantski gol Imbule za Stouk (na drugoj utakmici) i prvi pogodak Ibrahima Afelaja (tek na 23. meču) u Premijer ligi trasirali su Potersima put ka prvoj pobedi posle čak četiri utakmice na kojime nije dao ni gol, dok je Vest Hem u razmaku od tri minuta uspeo da nadoknadi dva gola zaostatka protiv Noriča.

PREMIJER LIGA - 26. kolo

Subota:

Sanderlend - Mančester Junajted 2:1 (1:1)

/Hazri 3, De Hea 82. autogol - Marsijal 39/

Svonsi - Sautempton 0:1 (0:0)

/Sautempton 69/

Bornmut - Stouk 1:3 (0:1)

/Riči 57 - Imbula 9, Afelaj 52, Hoselu 55/

Kristal Palas - Votford 1:2 (1:1)

/Adebajor 45 - Dini 16 pen, 82/

Everton - VBA 0:1(0:1)

/Rondon 14/

Norič - Vest Hem 2:2 (0:0)

/Brejdi 54, Holahan 65 - Paje 74, Nobl 77/

18.30: Čelsi - Njukasl

Nedelja:

13.00 Arsenal - Lester

15.05: Aston Vila - Liverpul

17.15: Mančester Siti - Totenhem

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.