Voždovac sa najmlađim trenerom u istoriji Superlige napada Zvezdu

Izvor: B92, 05.Feb.2024, 18:31

Voždovac sa najmlađim trenerom u istoriji Superlige napada Zvezdu

Nikola Mitić novi je trener fudbalera Voždovca, saopštio je klub.

Mitić, koji ima 32 godine, najmlađi je šef struke u istoriji Superlige ovog ponedeljka zvanično je seo na klupu "zmajeva".

"Radujem se ovom izazovu. Činjenica da sam postao najmlađi trener u Superligi je s jedne strane za ponos, ali sa sobom nosi i veliku odgovornost prema kolegama, da dokažemo i pokažemo da mi u Srbiji imamo kvalitetan kadar. Zahvalan sam što sam dobio priliku da budem glavni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trener u ovakvom klubu, u jednom organizovanom sistemu i nastavićemo da radimo i stremimo ka istim ciljevima koje smo na početku sezone postavili", rekao je Mitić za klupski sajt.

Stručnjak rodom iz Bujanovca obreo se u Beogradu sa 15 godina i najpre krčio svoj put kao igrač.

Od Čukaričkog, preko Milicionara, Hajduka sa Liona gde je sa 16 godina zaigrao za prvi tim, pa sve do prvog igrača koji je potpisao profesionalni ugovora u Sinđeliću. Povreda ga je odvojila od terena, ali fudbal je ostao njegov život.



"Počeo sam da volontiram u Crvenoj zvezdi 2015. godine i posle sedam meseci dokazivanja, dobio sam ugovor. Kroz šest godina sam prošao sve selekcije u omladinskoj školi, bio sam u raznim ulogama, a takođe sam i samostalno vodio kadetsku selekciju. Takođe sam 2019. radio i kao analitičar u mlađim selekcijama reprezentacije Srbije. Poziv Levadije došao je kao pravovremeni iskorak za moju karijeru, osvojili smo za godinu i po dana sve trofeje u estonskom fudbalu, a igrali smo i dva puta kvalifikacije za Ligu Evrope. Za mene je to bio prelep period, unapredio sam sebe, svoju radnu etiku, rastao sam kao čovek i trener, a tu sam započeo i svoje školovanje za PRO licencu koje sam završio prošle godine",
rekao je.

Iako obično promene trenera donose i promenu pravca, stabilnost u timu je sačuvana a motivacija nepromenjena.



"Postavili smo na početku ciljeve, trofej u Kupu i konkurencija za izlazak u Evropu, i od toga ne odustamo. Ja verujem da ćemo ih uz pravu psihološku pripremu i unapređenje igre i ostvariti. Nastavljamo da igramo ofanzivan fudbal, principi igre ostaju isti, to je nešto u šta ja verujem i što može da nam donese i rezultate. Jasno je da sam ja karakterno drugačiji, kao i svako od trenera u stručnom štabu, ali smo navikli jedni na druge, poznajemo se i radimo dalje punom parom",
zaključio je novi glavni trener kluba iz Zaplanjske.

Mitić će debi na klupi Voždovca imati 10. februara na stadionu "Rajko Mitić", kada će snage odmeriti sa Crvenom zvezdom (16.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.