Izvor: TvojPortal.com, 06.Okt.2012, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozač Red Bula kreće iz prvog reda

Tvoj portal
Sebastijan Fetel, u bolidu Red Bula osvojio je početnu, "pol" poziciju u trci za Veliku nagradu Japana u Formuli jedan, pošto je bio prvi u kvalifikacijama na stazi Suzuka.
Fetel je svoj četvrti "pol" osvojio prešavši stazu za minut i 30,839 sekundi. Drugi će krenuti njegov timski drug Mark Veber. Sa treće pozicije će krenuti domaći vozač Kamui Kobajaši iz Zaubera, pošto je Dženson Baton kažnjen zbog tehničke promene, tako da će sada biti osmi na startu. >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com <<


Sa četvrte pozicije krenuće Romen Grožan iz Lotusa, ispred Serhija Peresa iz Zaubera i Ferarijevog Fernanda Alonsa i Lotusovog Kimija Raikonena, koji je u jednom trenutku izleteo sa staze.
Među prvih 10 su još dvojac Meklarena Dženson Baton i Luis Hamilton i Felipe Masa iz Ferarija.
Vozač Fors Indije Niko Hilkenberg takođe je pomeren za pet pozicija zbog promene menjača
Trka za Veliku nagradu Japana vozi se u nedelju od osam časova.

Nastavak na TvojPortal.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fetel pod istragom zbog Alonsa

Izvor: Sportal.rs, 06.Okt.2012

Sebastijan Fetel, vozač Red Bula, bi mogao da ostane bez pol pozicije na Velikoj nagradi Japana, jer je pod istragom zbog Fernanda Alonsa. Naime, Nemac je navodno blokirao vodećeg u generalnom plasmanu vozača i to u finišu kvalifikacionog treninga.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.