Voriorsi se poigravali sa Kavalirsima za 1-0!

Izvor: N1 televizija, 02.Jun.2017, 05:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voriorsi se poigravali sa Kavalirsima za 1-0!

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa pobedili su Klivlend Kavalirse rezultatom 113:91 i tako poveli 1-0 u velikom finalu NBA lige.

Aktuelni šampioni su se u Ouklendu držali u igri samo tokom prvog poluvremena, da bi Voriorsi napravili seriju 13:0 posle velikog odmora i tako prelomili utakmicu. Kavalirsi su u pojedinim trenucima nagoveštavali da bi mogli da se vrate u meč, ali je tim Majka Brauna, koji menja Stiva Kera na >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << klupi, svaki put imao spreman odgovor, pa pobeda Voriorsa nije došla u pitanje.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Kevin Durent sa 38 poena i po osam skokova i asistencija, Stef Kari je dodao 28 poena, deset asistencija i šest skokova i njih dvojica su jedini imali dvocifreni učinak kod Voriorsa. Drejmond Grin je upisao devet poena i 11 skokova, dok je Zaza Pačulija imao osam poena i šest skokova.

Na drugoj strani, Lebron Džejms je imao 28 poena, 15 skokova i osam asistencija, Kajri Irving je upisao 24 poena, a Kevin Lav 15 poena i čak 21 skok.

Game 1 goes to GSW.@warriors stay perfect in the #NBAPlayoffs, beat @cavs 113-90 on 38/8/8 from Durant. LeBron: 28/15/8.#NBAFinalspic.twitter.com/CgvdVuvUCd

Naredna utakmica velikog finala igra se u noći između nedelje i ponedeljka od 2 časa, uz direktan prenos na Sport klubu 1. Trofej Lerija O’Brajana osvojiće ekipa koja prva stigne do četiri pobede.

Tok utakmice:

Oba tima su izuzetno nervozno ušla u prvu utakmicu velikog finala, da bi posle minut i po igre Smit postigao trojku za početno vođstvo Kavsa, ali je Pačulija odmah uzvratio na drugoj strani. Od tada su proradili napadi i kod jednih i kod drugih, viđeno je i mnogo spektakularnih poena, a Kavalirsi su bili ti koji su vodili, ali nisu uspeli da se odvoje.

Najveća prednost gostiju u tim trenucima je iznosila tri poena, ali su Voriorsi bez problema uspeli da je stignu Durentovim zakucavanjima. Međutim, to nije omelo Kavse, koji su bili izuzetno agresivni, ali su tada prevagu doneli ofanzivni skokovi Voriorsa. Domaći tim je do kraja prvog perioda uspeo da preokrene rezultat u svoju korist, a na odmor je otišao sa do tada maksimalnih plus pet zahvaljujući Igudali, koji je postigao trojku uz zvuk sirene.

Replay (Capers): Iguodala's made 3FG was initially counted. After review the call on the floor was Confirmed, 3FG before time expired in Q1. pic.twitter.com/4AN7kkCXcV

Na samom početku druge četvrtine viđena je zanimljiva situacija, pošto je posle odigranih 12 minuta u prvoj Lebron ostao na klupi. Voriorsi su to iskoristili i ustalili se u vođstvu, koje su povećavali do deset poena prednosti u nekoliko navrata. Na jednoj strani istakli su se Kari i Durent, a na drugoj Irving i Džejms, ali su prva dvojica imali mnogo veću podršku saigrača nego aktuelni šampioni.

Iako je Lebron bio izuzetno dobar po povratku na teren, on i Irving nisu bili dovoljni da održe korak sa izuzetno raspoloženim Voriorsima. U prvih 24 minuta, Durent je upisao 23 poena, četiri više od Lebrona na drugoj strani, a tim iz Ouklenda je imao prednost 60:52.

Open space for KD! He's up to 12/5/4. @warriors lead @cavs 43-36 in Game 1 on #NBAonABCpic.twitter.com/Q0s5jvucex

Voriorsi su u drugo poluvreme ušli serijom 7:0 za nešto više od dva minuta, što im je donelo plus 15 (67:52), da bi Kavalirsi zatražili tajm-aut. Tu nije bio kraj seriji domaće ekipe, pošto su posle promašaja Tompsona usledile dve trojke Karija za 73:52. Prve poene za Kavse u drugom poluvremenu postigao je Džejms, u petom minutu, da bi iz drugog pokušaja usledila trojka Lava, pa je razlika u tom trenutku bila 15 poena.

Kavalirsi su u narednim minutima bili konkretniji, Voriorsi su promašivali u napadu, ali je razlika i dalje bila dvocifrena. Lebron je na sebe preuzeo ulogu asistenta, a tim iz Ouklenda je igrao dovoljno dobro da njegova prednost ostane oko 15 poena. Gosti su na to odgovorili izuzetno niskom petorkom, u kojoj je Lebron bio najviši igrač na terenu.

Draymond with the tough finish!@warriors have their largest lead of Game 1. #NBAFinalspic.twitter.com/NG8cviAJsI

Međutim, to nije urodilo plodom, pošto su samo nekoliko trenutaka kasnije Voriorsi su otišli na plus 19 – 87:68, a potom baš Džejms promašio oba slobodna bacanja. Grin se do kraja treće četvrtine postarao da prednost njegovog tima raste do maksimalnih 24 poena razlike, da bi Irving smanjio na 93:72.

U prvim minutima poslednjeg perioda ništa se nije promenilo u odnosu snaga na terenu, a Kavalirsi su izgledali dezorganizovano. Uspeli su gosti potom da se trgnu, do poslednja četiri minuta Tajron Lu je držao svoju najjaču postavu na terenu, ali su se potom gosti predali, pošto su Voriorsi održavali prednost na oko 20 poena, a tako je ostalo do kraja susreta.

Steph sizzles with 14 of his 26 points in the 3rd quarter on #NBAonABC!#NBAFinalspic.twitter.com/S9QjJRLhez

Tok utakmice možete da pogledate na ovom linku.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.