Voriorsi pre Karija 315 miliona – danas 8,2 milijarde

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 17:24

Voriorsi pre Karija 315 miliona – danas 8,2 milijarde

Golden Stejt Voriorsi zauzimaju visoko drugo mesto na listi najvrednijih sportskih franšiza na svetu, pokazala je analiza "Sportika".

Klub koji se tek poslednjih godian profilisao u jednog od najboljih u NBA ligi, i najtrofejnijih, ima trenutunu vrednost od 8,2 milijarde dolara.

Inače, Voriorsi su vredeli svega 315 miliona 2009. godine kada su draftovali Stefa Karija. Sada 26 puta više!

Zanimljivo, Dalas je bez osvojenog Superboula skoro 30 godina no to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << im ne smeta da svih ovih godina budu visoko kotirani među najvrednijim sportskim organizacijama na svetu.

Sličan su slučaj sa NBA timom Njujork Niksima koji su odavno na margini u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, tek poslednjih godina su postali konkurentni, ali njhova vrednost kao franšize ne pada.

Prva na listi je NFL franšiza Dalas Kaubojsi koji su procenjeni na 9,2 milijardi dolara.

Na listi najvrednijih franšiza su na visokom trećem mestu - procena je da vrede 7,4 milijarde dolara.

Odmah iza su Lejkersi (7,3 milijarde), dok je peta bejzbol organizacija Njujork Jenkis (7,1 milijarda).

Od petog do desetog mesta nalaze se pet klubova iz NFL lige, kojih je i najviše na listi najvrednijih franšiza na svetu - ukupno šest.

Najvredniji fudbalski klub na svetu je Real Madrid koji je procenjen na 6,07 milijardi dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.