Volf: Rozberg nije priznao krivicu

Izvor: B92, 25.Avg.2014, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volf: Rozberg nije priznao krivicu

Direktor Mercedesa Toto Volf demantovao je tvrdnju Luisa Hamiltona da je Niko Rozberg priznao da je namerno udarcio timskog kolegu na trci u Belgiji.

U uvodnim krugovima na Spa Frankošamu Rozberg je prednjim krilom probušio pneumatik na bolidu Britanca koji je zbog toga pao na začelje.

Prema rečima Hamiltona, Rozberg je "praktično rekao da je to uradio namerno" na timskom sastanku. Volf poriče da je Niko priznao da je s namerom izazvao kontakt rekavši da je "mogao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbeći sudar, ali nije kako bi poslao poruku".

Već nekoliko nedelja Mercedes ima velikih problema zbog rivaliteta svojih vozača koji su direktni konkurenti u borbi za titulu. Zbog toga oni, kao i Mercedes, gube bodove.

"Veoma sam uznemiren jer smo definisali pravila i prekršili ih. Osećam da sam izneveren i da je tim izneveren. Dugujemo im da se trkaju, ali je ta filozofija danas okončana jer je Mercedes izgubio dosta vrednih poena, a ne želimo da se to završi gubitkom titule u Abu Dabiju", rekao je Volf.

Direktor Mercedesa je eventualnu akciju tima u vezi sa incidentom najavio nakon što se "ohlade glave".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.