Vlašić srušio Real, tri gola Džeka, UTD i Bajernu po bod

Izvor: N1 televizija, 03.Okt.2018, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlašić srušio Real, tri gola Džeka, UTD i Bajernu po bod

U utorak u večernjem terminu će biti odigrano šest utakmica 2. kola Lige šampiona u grupama E, F, G i H. Moskovski CSKA je savladao Real kod kuće sa 1:0, Roma je bila bolja od Plzenja 5:0, uz tri gola Edina Džeka, Bajern je remizrao sa Ajaksom (1:1), a Mančester Junajted sa Valensijom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << (0:0).

Crveni đavoli su bili su u seriji od tri utakmice bez pobede, a ona je sada produžena, pošto je Valensija uspela da ostane neporažena na Old Trafordu - 0:0.

Ekipa Žozea Murinja je u poslednjih 20 minuta igre konstantno opsedala gol Slepih miševa, ali odbrana gostiju predvođena golmanom Netom i Garajem nije dozvolila ozbiljniju priliku.

Valensija je na drugoj strani mogla do pogotka preko Gedeša petnaestek minuta do kraja. Portugalac je mogao sam da izbije pred gol De Hee, pošto je imao potpuno otvoren put, ali se kod prijema spetljao i upropastio potencijalno najbolju šansu.

.@MarcusRashford surges forward and shoots narrowly wide for #MUFC. #UCLpic.twitter.com/4BZxsGB3Lf

Nije bilo mnogo uzbuđenja na Old Trafordu u prvom poluvremenu. Murinjov tim je napadao, pokušavao da nađe put do gola Slepih miševa, dok su gosti iz Španije pretili iz brzih kontri.

U 50. minutu Valensija je imala odličnu šansu preko Gedeša, ali je Portugalac šutirao pored gola.

Pol Pogba je u 62. izuzetno dobro šutirao iz slobodnog udarca, međutim, golman Valensije Neto je bio na mestu i loptu je izbacio u korner.

Junajted je napadao, a najbolju pansu imao je u 86. minutu, kada je Markus Rašford iz slobodnog udarca pogodio prečku. To je ujedno bila i poslednja prava prilika za ekipu Žozea Murinja u ovoj utakmici, pa je rezultat ostao 0:0.

CSKA je u Moksvi već u 2. minutu poveo protiv madridskog Reala. Toni Kros i Rafael Varan su pogrešili, a poklon je iskoristio hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić koji je savladao Kejlosa Navasa. "Kraljevski klub" je dominirao do odlaska na odmor, Kazemiro je pogodio stativu, Karim Benzema prečku, potom je Igor Akinfejev sjajnom intervencijom zaustavio šut Danija Karvahala...

Madriđani su mnogo bolji bili i u nastavku, stvarali su šanse, a u 90. minutu Marijano je pogodio stativu. Armejci su utakmicu završili sa deset igrača jer je golman Akinfejev u 96. minutu dobio drugi žuti karton.

#CSKA take a shock 1-0 lead over #RealMadrid early on in Moscow. Bad giveaway by Toni Kroos, and Nikola Vlašić capitalized.#CSKARMA#UCLpic.twitter.com/DHDt5MMPBD

Interesantno je da je Real pre 20 godina upravo na "Lužnjikiju" poslednji put poražen u meču drugog kola Lige šampiona. Spartak je 30. septembra 1998. bio bolji od Španaca.

Roma je u Rimu pobedila Viktoriju Plzen sa 5:0,a  trostruki strelac bio je Edin Džeko.

Golovima bosanskohercegovačkog napadača u 3. i 40. minutu Vučica je stigla do kapitalne prednosti, a asistent kod prvog pogotka bio je Aleksandar Kolarov. Džeko se kod drugog odlično snašao u šesnaestercu i između dvojice igrača gostiju stigao do lopte i potom je zakucao u gol.

Rimljani su u nastavku meča bili još raspoloženiji. Turčin Under je povisio na 3:0, Džastin Klajvert je bio strelac u 73. minutu, da bi Džeko u nadoknadi vremena postavio konačnih 5:0.

Ajaks se iz Minhena vraća sa velikim bodom - 1:1. Bajern je poveo u 4. minutu golom glavom Matsa Humelsa na odlično dodavanje Arjena Robena došao do prednosti protiv Ajaksa.

Ipak, gosti su uzvratili i u 22. minutu sjajnu asistenciju Dušana Tadića iskoristio je mladi Nusair Mazraui za izjednačenje na 1:1.

Bajern je očigledno u krizi i posle remija i poraza u Bundesligi ni u LŠ nije uspeo da dođe do tri boda.

45. HALF TIME!

Your feeling right now...?#UCL#bayajapic.twitter.com/N87nt2jT6e

Benfika je u Atini stigla do prvog trijumfa 3:2. Ekipa iz Lisabona je na poluvremenu vodila sa 2:0, ali je u poslednjim trenucima prvog dela meča ostala bez isključenog Diasa.

Šampion Grčke je brojčanu prednost iskoristio u 53. minutu kada je Klonaridis smanjio na 2:1. Isti igrač je deset minuta kasnije poravnao rezultat na 2:2. Kada su se navijači na Olimpijskom stadionu ponadali potpunom preokretu usledio je hladan tuš.

Rezervista Semedo je u 74. minutu šutirao sa 25 metara i iznenadio golmana AEK Barkasa.

Lion je posle senzacionalne pobede protiv Mančester Sitija pred svojim navijačima bio na ivici poraza, ali je posle 0:2 uspeo da se vrati i osvoji bod - 2:2.

Na našem sajtu pratite uživo sve utakmice 2. kola Lige šampiona.

AEK - Benfika 2:3 (UŽIVO)

Roma - Plzen 5:0 (UŽIVO)

Bajern - Ajaks 1:1 (UŽIVO)

CSKA - Real M. 1:0 (UŽIVO)

Lion - Šahtjor 2:2 (UŽIVO)

Mančester J.- Valensija 0:0 (UŽIVO)

19:00

Hofenhajm - Mančester Siti 1:2 (STATISTIKA)

Juventus - Jang Bojs 3:0 (STATISTIKA)

Pogledajte TABELE.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.