Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2021, 19:49

Vinisijus blista u Erediviziji, ali Herenven je maher za remije sa PSV-om (VIDEO)

Filip Stevanović počeo meč protiv velikana iz Ajndhovena

Ajaks je ranije tokom dana zadao PSV-u domaći zadatak i pobegao mu na tri boda razlike minimalnom pobedom protiv roterdamske Sparte. Delovalo je da će se Filipsovci poslužiti slčnim receptom i da će im ne previše atraktivna igra i jedan gol biti dovoljni za četvrtu uzastopnu prvenstvenu pobedu. Međutim, Herenven se još jednom pokazao kao specijalista za remije u duelima sa velikanom iz Ajndhovena - 1:1.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Filip Stevanović je počeo utakmicu koja se ispostavila kao osmi remi Herenvena i PSV-a u poslednjih 12 međusobnih okršaja. Upisao je nekadašnji fudbaler Partizana u prošloj rundi protiv Viljema II debitantski gol u Holandiji, ali je PSV bez pola tima ipak bio prejak rival da bi Srbin još jednom pogodio.

Rodžer Smit nije mogao da računa na neke od najopasnijih fudbalera ekipe poput Erana Zahavija, Nonija Maduekea i Kodija Gakpa, ali je već u 13. minutu bljesnuo Karlos Vinisijus i doneo prednost domaćinu. Otkako je upisao prvi start za PSV 24. oktobra, postigao je tri i namestio četiri gola, a nijedan igrač u Erediviziji u tom periodu nije učestvovao u više pogodaka.

Međutim, nije drugoplasirani tim Eredivizije uspevao da zada završni udarac, a samo dva udarca u okvir i jedan pogodak predstavljali su preskroman učinak koji je Herenven morao da kazni. Dvedesetak minuta pre kraja, nezgodan slobodnjak Vermana, nešto između udarca i centaršuta, a posle intervencije Dromela, Al Hađ je natrčao na odbitak i sprečio poraz Herenvena.

Početkom decembra PSV očekuje duel sa nezgodnim Utrehtom, a to će biti uvertira za okršaj sa Real Sosijedadom koji će odlučiti o učesniku nokaut faze Lige Evrope.

EREDIVIZIJA - 14. KOLO

Petak

NEC - Kambur 2:3 (2:1)

/Bareto 31, Akman 36 - Jakobs 17, Uldrikis 52, Bangura 66/

Subota

Fortuna Sitard - Groningen 1:4 (1:2)

/Seuntjens 24 - Ngong 29, Koks 42ag, Irandust 51, Larsen 80/

Zvole - RKC 0:0

Vilem Drugi - Go Ahed 0:1 (0:0)

/Lukasen 47/

Nedelja

Sparta - Ajaks 0:1 (0:1)

/Tadić 36/

Tvente - Fajenord 0:0

Utreht - Herakles 1:0 (0:0)

/Knoster 90+3AG/

Herenven - PSV 1:1 (0:1)

/Al Hađ 73 - Vinisijus 13/

20.00: (2,95) Vitese (3,35) AZ Alkmar (2,40)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.