Vimbldon uvodi taj-brejk u odlučujućem setu!

Izvor: N1 televizija, 19.Okt.2018, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vimbldon uvodi taj-brejk u odlučujućem setu!

Ol Ingland Klab je doneo istorijsku odluku kojom će biti prekinuto sa tradicionalim igranjem odlučujućeg seta dok neko ne dođe do dva gema razlike. Od sledeće sezone igraće se taj-brejk u setu kada se odlučuje pobednik meča, kod muškaraca u petom setu, a kod žena u trećem.

Nikada više neće moći da se igra 11 sati i pet minuta, tokom tri dana, kao što su Džon Izner i Nikolas Mau učinili 2010. godine na Vimbldonu i tako odigrali najduži meč u istoriji tenisa. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

Možda i najvažnija promena je to što će se u taj-brejku u odlučujućem setu pristupiti posle rezultata u gemovima 12:12.

Organizatori najvažnijeg turnira u tenisu su o promeni tradicionalnog pravila počeli da razmatraju posle ovogodišnjeg polufinala kada su Kevin Anderson i Džon Izner samo peti set igrali iscrpljujućih tri sata. Anderson je na kraju slavio sa 26:24 u petom setu, da bi potom bio "lak zalogaj" Novaku Đokoviću u finalu.

Što se tiče pravila u taj-brejku igraće se standardno do sedam poena ili dva razlike.

Ol Ingland Klab je saopštio i da se su se pri promeni pravila u obzir uzeli i rezultati sa 20 poslednjih Vimbldona, kao i posle konsultacijama sa igračima i sudijama.

Vimbldon će novo pravilo primeniti u svim kategorijama, muškom i ženskom singlu, kvalifikacijama, miksu, dublu i u takmičenju juniora.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVITETI U BELOM SPORTU: Vimbldon uveo taj-brejk u petom setu

Izvor: Kurir, 19.Okt.2018

Organizatori Vimbldona doneli su odluku da od naredne godine uvedu taj-brej u odlučujućem setu meča, saopštili su iz Ol Inglad teniskog kluba (AELTC).

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.