Vimbldon od sledeće godine uvodi taj-brejk u odlučujućem setu

Izvor: Beta, 19.Okt.2018, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vimbldon od sledeće godine uvodi taj-brejk u odlučujućem setu

Ol Ingland Klab (All England Club) saopštio je danas istorijsku odluku - od sledeće godine će se na Vimbldonu igrati taj-brejk u odlučujućem setu.Taj-brejk u odlučujućem setu igraće se od rezultata 12:12 u gemovima, a novo pravilo će se primenjivati u svim kategorijama. Ovom promenom, Vimbldon je postao drugi grend slem turnir u kojem će se igrati taj-brejk u odlučujućem setu, s tim da taj-brejk na Otvorenom prvenstvu SAD počinje pri rezultatu 6:6.Džon Izner i Nikola Mau su 2010. godine odigrali najduži meč u istoriji Vimbldona. Taj meč je trajao više od 11 sati tokom tri dana, pre nego što je Amerikanac u poslednjem setu pobedio sa 70:68.Izner je, takodje, bio deo i drugog najdužeg meča u istoriji Vimbldona. On je ove godine u polufinalu igrao protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona, a peti set tog meča trajao je tri sata.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vimbldon doneo istorijsku odluku: Nema više 70:68

Izvor: Mondo, 19.Okt.2018

Najstariji teniski turnir na svetu od sledeće godine uvodi važnu promenu..Vimbldon, najstariji teniski turnir na svetu, koji se igra od 1877, odlučio je da od svog 133. izdanja, napravi istorijsku promenu...Ol Ingland klub saopštio je će se od 2019. godine na Vimbldonu igrati taj-brejk u odlučujućem...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.