Vimbldon uvodi taj-brejk u odlučujućem setu

Izvor: Radio 021, 19.Okt.2018, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vimbldon uvodi taj-brejk u odlučujućem setu

Ol Ingland Klab (ALL England Club) saopštio je istorijsku odluku - od sledeće godine će se na Vimbldonu igrati taj-brejk u odlučujućem setu.

Taj-brejk u odlučujućem setu igraće se od rezultata 12:12 u gemovima, a novo pravilo će se primenjivati u svim kategorijama.

Ovom promenom, Vimbldon je postao drugi grend slem turnir u kojem će se igrati taj-brejk u odlučujućem setu, s tim da taj-brejk na Otvorenom prvenstvu SAD počinje pri rezultatu 6:6.

Džon >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Izner i Nikola Mau su 2010. godine odigrali najduži meč u istoriji Vimbldona. Taj meč je trajao više od 11 sati tokom tri dana, pre nego što je Amerikanac u poslednjem setu pobedio sa 70:68.

Izner je, takođe, bio deo i drugog najdužeg meča u istoriji Vimbldona. On je ove godine u polufinalu igrao protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona, a peti set tog meča trajao je tri sata.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.