Vilijan: Nikad više u Brazilu, nehuman je pritisak, pretnje porodici

Izvor: B92, 06.Maj.2023, 16:16

Vilijan: Nikad više u Brazilu, nehuman je pritisak, pretnje porodici

Mitrovićev saigrač iz Fulama čvrsto rešen da nikad više ne zaigra u domovini zbog jezivvih pretnji koje je dobijao za godinu dana boravka u Korintijansu

Brazilski fudbaler Vilijan (34) izjavio je da se nikad više ne bi vratio u domovinu da igra posle gorkog iskustva koje je doživeo u Korintijansu prethodne godine. Aktuelni saigrač našeg Aleksandra Mitrovića u Fulamu napustio je klub iz Sao Paula posle jedva godinu dana zbog pretnji koje je dobijao od navijača na društvenim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mrežama.

To iskustvo je za njega bilo toliko traumatično da je istog momenta stavio tačku na neki novi eventualni angažman u Brazilu.

"Ne želim nikad više da igram u Brazilu, nikad. Razmišljao sam tako i pre nego što sam se vratio u Korintijans, ali sam imao želju da završim karijeru, međutim isto to sam želeo da uradim i negde drugde. Sada, posle svega što sam tamo doživeo, karijeru ću završiti u Evropi, u SAD ili bilo gde drugde. Ako to bude Engleska, to bi bilo super. Planiram da igram još četiri-pet godina, ali ni to se nikad ne zna jer se fudbal toliko promenio".

Kaže, u Brazilu nije mogao da podnese pretnje posbno one upućene njegovoj porodici. To mu je palo najteže.

"Igrači nisu mašine, i oni imaju svoje loše i dobre dane. Međutim, navijači ponekad ne mogu da prihvate da igrač ima loš dan. Ono što sam video u Brazilu je nehuman pritisak koji vodi u nasilje, pretnje porodici, deci... Kada dođe do toga, za mene, sve se menja. Moram čuvati svoju porodicu, ona je najvrednije što imam - poruka je Vilijana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.