Izvor: MozzartSport.com, 18.Okt.2021, 22:54

Venecija osvojila svoju kuću, Viola ostala ljubičasta u licu (VIDEO)

Fjorentina nemoćna na severu - 1:0

Druga pobeda u sezoni, prva na svom terenu! U osmom kolu Serije A uspela je Venecija da osvoji – svoju kuću.

Nakon poraza i remija, uspeli su momci iz grada na vodi da upišu prvu „trojku“ kod kuće, a na oltar je kao žrtva prineta Fjorentina, koja je odigrala baš slabu utakmicu, lošija na strani je bila jedino u Rimu protiv Rome – 1:0.

Ljubičasti su bili nemoćni. Nisu uspevali da stvore prave šanse sve do >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pred sam kraj meča, kada su morali da krenu na sve ili ništa čak i sa igračem manje. Malo je nedostajalo da budu i sa dvojicom manje...

Venecija je igrala tvrdo, agresivno, nije dozvoljavala kreativcima gostujućeg sastava da se razmašu, da joj razvlače odbranu. Kao lav se borio Dušan Vlahović u špicu Fjorentine, imao je dva-tri pokušaja, međutim, nije bilo prostora kao na prethodnim utakmicama.

Pogotovo se domaćin „stisnuo“ posle vođstva. Iz akcije u kojoj je Venecija dugo držala loptu usledio je dubinski pas i maestralna završnica u dva poteza, gde je Aramu bio egzekutor. To je njegov drugi gol, uz jednu asistenciju, od početka sezone, najproduktivniji je fudbaler Venecije.

Nije bilo mnogo šansi posle toga. Više nekih poluprilika, udaraca... A, od 77. minuta posao je za Fjorentinu posao još teži jer je Sotil dobio crveni karton. Samo tri minuta kasnije umalo potpuna katastrofa, jer je golman Teraćano izleteo van šesnaesterca, oborio Aramua, sudija mu je već pokazao direktan crveni karton, a onda se ispostavilo da je bio ofsajd, te „puj pike – ne važi“. Ostao je čuvar mreže gostiju na golu.

Najbolju šansu za izjednačenje Ljubičasti su propustili u 84. minutu, posle kornera je Gonzales tukao glavom, a Romero je uspeo da uhvati loptu. U poslednjem minutu je Vlahović gađao sa 17 metara, lopta je za koji centimetar fijuknula pored stative.

Obojica srpskih reprezentativaca, Dušan Vlahović i Nikola Milenković, bili su svih 90 minuta na terenu.

SERIJA A – 8. KOLO

Subota

Specija - Salernitana 2:1 (0:1)

/Strelec 51, Kovalenko 76 - Simi 39/

Lacio - Inter 3:1 (0:1)

/Imobile 64, Anderson 81, Milinković Savić 90+1 - Perišić 12/

Milan - Verona 3:2 (0:2)

/Žiru 59, Kesi 76pen, Ginter 78 - Kaprari 7, Barak 24pen/

Nedelja

Kaljari - Sampdorija 3:1 (1:0)

/Žoao Pedro 4, 74 Kaseres 74 - Torsbi 82/

Empoli - Atalanta 1:4 (1:2)

/Di Frančesko 30 - Iličić 11, 26, Viti 49 autogol, Zapata 89/

Đenova - Sasuolo 2:2 (1:2)

/Destro 27, Vaskez 90 - Skamaka 17, 20/

Udineze - Bolonja 1:1 (0:0)

/Beto 83 - Berou 67/

Napoli - Torino 1:0 (0:0)

/Osimen 82/

Juventus - Roma 1:0 (1:0)

/Ken 16/

Ponedeljak

Venecija – Fjorentina 1:0 (1:0)

/Aramu 36/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.