Veliko veče Srba u Italiji: Lazović ostao u Seriji A, Radunović ušao u elitu

Izvor: B92, 11.Jun.2023, 22:48

Veliko veče Srba u Italiji: Lazović ostao u Seriji A, Radunović ušao u elitu

Verona u meču za ostanak u najvišem rangu pobedila Speciju 3:1, dok je Kaljari u 94. minutu savladao Bari u gostima i plasirao se u Seriju A.

Sjajno, pobeničko veče u Italiji za srpske fudbalere, Darka Lazovića iz Verone i golmana Kaljarija Borisa Radunovića - obojica su potvrdili učešće u Seriji A za narednu sezonu!

Verona je na stadionu Sasuola igrala protiv Specije za ostanak pošto su oba tima sezonu završila na sa 17. mestu, ali sa jednakim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << brojem bodova pa su prema novim pravilima morali da igraju taj jedan meč odluke.

Verona je slavila rezultatom 3:1 golovima koje su već do poluvremena postigli Faraoni i dva puta Belgijanac Siril Engonge.

Kod vođstva gostiju strelcu gola asistirao je naš Darko Lazović.

Specija je uspela samo da ublaži minus, ali ništa osim toga te će naredne sezone igrati u Seriji B, a Verona tako ostaje u društvu najboljih.

Veliki ispit ispred sebe imali su na stadionu "Sveti Nikola" fudbaleri Kaljarija, morali su da savladaju Bari jer im je samo pobeda garantovala plasman u Seriju A. U prvom meču, na Sardiniji, bilo je 1:1, a kako je Bari sezonu u Seriji B završio na višoj poziciji i egal bilo kojim rezultatom kod kuće mu je išao u korist.

Ali, desio im se šok - gosti su došli do pobede u 94. minutu golom Leonarda Pavoletija!

Tako je ekipa koju sa klupe predvodi iskusni Klaudio Ranijeri došla do podviga i vraća se u društvo najboljih.

Velike zasluge za to, možda i ponajveće, idu na račun srpskog golmana Borisa Radunovića koji je u prvoj utakmici bio apsolutno briljantan, odbranio penal i gomilu šuteva, a u revanšu uspeo da sačuva svoju mrežu i potvrdio da je izrastao u vrhunskog čuvara mreže.

Naredne sezone gledaćemo nekadašnjeg golmana Rada pred najboljim napadačima na Čizmi.

Da sumiramo, iz Serije A ispali su Sampdorija, Kremoneze i Specija, a pored Kaljarija, ušli su Frosinone i Đenova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.