Veliki skok Srbije na 42. mesto na svetu

Izvor: RTS, 06.Jul.2017, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki skok Srbije na 42. mesto na svetu

Fudbalska reprezentacija Srbije napredovala je za čak osam mesta na najnovijoj Fifa rang listi i sada zauzima 42. mesto na svetu.

Srbija je u junu remizirala protiv tada 13. selekcije planete Velsa (1:1) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i popravila bodovni saldo za 47 poena - 713, pa se trenutno nalazi ispred Rumunije i Burkine Faso, a iza Paragvaja i Češke.
Od ostalih rivala iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << D kvalifikacione grupe za plasman na Mundijal u Rusiju naredne godine, Republika Irska je pala za tri pozicije na 29, kao i Austrija za dve na 37, Gruzija je napravila skok od 10 mesta na 112, a Moldavija od tri na 158.
Na sam vrh liste vratila se Nemačka posle titule na Kupu konferederacija u Rusiji, preskočivši Brazil i Argentinu, iza njih slede Portugalija, Švajcarska i Poljska koji su skočili za po četiri pozicije, zatim Čile, Kolumbija, Francuska i Belgija, dok je Španija ispala iz Top10 i sada je 11. reprezentacija sveta.
Naredna Fifa rang lista biće objavljena 10. avgusta.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FIFA: Veliki skok Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jul.2017

Fudbalska reprezentacija Srbije je napredovala za osam mesta na FIFA rang listi i sada zauzima 42. poziciju na svetu...Srbija je u junu remizirala protiv tada 13. reprezentacije planete - Velsa (1:1) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i popravila bodovni saldo za 47 poena - 713, pa se trenutno nalazi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.