Veliki preokret! Panteri uzvratili udarac Partizanu, majstorica odlučuje drugog finalistu!

Izvor: Sportske.net, 05.Jun.2019, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki preokret! ''Panteri'' uzvratili udarac Partizanu, majstorica odlučuje drugog finalistu!

Partizan bolji u prvom poluvremenu, početkom treće četvrtine imao i dvocifrenu prednost, a onda je usledio veliki preokret FMP-a

U drugoj utakmici polufinalne serije plej-ofa Superlige, FMP je u Železniku savladao Partizan sa 88:85 i izborio majstoricu za plasman u finale, koja će se igrati u ''Pioniru''.

Prvi finalista je Zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << koja je sinoć u dve utakmice eliminisala Megu.

Domaći tim je nešto bolje počeo večerašnji meč, u nekoliko navrata tokom prve četvrtine je imao po četiri poena viška, ali krajem prve i početkom druge četvrtine Partizan pravi seriju 13:0 i od 19:16 za FMP došlo se do 29:19 u korist Partizana.

Domaći su uzvratili svojom serijom 6:0, ali potom Marinković i Renfro vezuju dve trojke i Partizan je ponovo stekao dvocifrenu prednost, da bi ''Panteri'' do odlaska na odmor smanjili na 45:37.

Početkom trećeg kvartala crno-beli su prednost uvećali na 48:37, a onda sledi veliki preokret!

Od tada, pa do pred kraj ove deonice, FMP je predvođen raspoloženim Đorđevićem i Dilejnijem napravio seriju 24:6 i poveo sa 61:54!

Očekivao se odgovor Partizana tokom poslednje četvrtine, ali Trinkijerijev tim je uspevao samo da priđe na dva do tri poena zaostatka, sve do dva minuta pre kraja, kada kapiten Novica Veličković pogađa trojku za vođstvo crno-belih 80:79.

Uskoković je uzvratio odmah u narednom napadu, a na minut i po pre kraja, Renfro pogađa na 82:81 u korist Partizana.

Na drugoj strani, Uskoković ne pogađa za tri poena, a onda Marinković  uspeva da iznudi prekršaj na 46 sekundi do kraja i pogađa jedno slobodno bacanje - 83:81 za Partizan.

Deset sekundi kasnije, Renfrou je dosuđen prekršaj nad Jeremićem, pri šutu za tri poena, Trinkijeri se hvatao za glavu, a košarkaš FMP-a pogađa sva tri bacanja na 84:83 u korist domaćina.

Usledio je loš napad Partizana, pa onda i novi prekršaj crno-belih, a Uskoković sa linije penala oba puta precizan za 86:83, 15 sekundi do kraja.

Trinkijeri je tražio tajm-aut, ali bez efekta, Marinković ne pogađa trojku za izjednačenje, šest sekundi pre kraja i tada je sve bilo rešeno.

Uskoković i Đorđević su sa po 18 poena bili najefikasniji u ekipi FMP-a, pratio ih je Dilejni sa 15, Jeremić i Pot su upisali po 14 poena, a u Partizanu Marinković 19, Gagić 14 poena, od toga 12 u prvom poluvremenu, uz 5/5 u šutu iz igre centra Partizana.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FMP izborio majstoricu

Izvor: RTS, 05.Jun.2019

. Košarkaši FMP-a savladali su Partizan sa 88:85 u drugom meču polufinalne serije plej-ofa Superlige i izborili majstoricu. U odlučujućem susretu Partizan će biti domaćin.

Nastavak na RTS...

Iznenađenje - FMP tukao Partizan, gledaćemo majstoricu

Izvor: MozzartSport.com, 05.Jun.2019

Iznenađenje u Železniku! FMP je uspeo da se oporavi od poraza u prvoj utakmici, da nadomesti 10 poena zaostatka u trećoj četvrtini, i da u neizvesnoj završnici dođe do veoma bitne pobede protiv Partizana od 88:85. Sada je 1:1 u polufinalnoj seriji - gledaćemo majstoricu! FMP je imao prevlast...

Nastavak na MozzartSport.com...

FMP izjednačio, majstorica odlučuje drugog finalistu

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jun.2019

Košarkaši FMP-a izjednačili su na 1:1 u polufinalu plej-ofa Superlige Srbije, pošto su večeras na svom terenu pobedili Partizan sa 88:85 (19:22, 18:23, 26:15, 25:25)...FMP su do pobede vodili Stefan Đorđević i Aleksa Uskoković sa po 18 poena, Patrik Dilejni je dodao 15, a Marko Jeremić i Stefan...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Na majstoricu za 400 dinara

Izvor: MozzartSport.com, 06.Jun.2019, 11:00

Prodaja ulaznica za majstoricu polufinala Superlige Srbije, odvijaće se na dan utakmice, od 10 ujutru. Crno-beli će na svom terenu igrati odlučujući meč polufinalne serije Superlige Srbije protiv FMP-a. Trenutni rezultat je 1:1. Prodaja pojedniačnih ulaznica za ovaj meč odvijaće se na dan utakmice...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.