Izvor: MozzartSport.com, 04.Nov.2020, 00:55

Veliki jubilej Lutke i propala Diznijeva bajka u kojoj River i Boka glume Real i Barsu

Šteta, velika štate što neće biti navijača

Svuda je isto. Fudbal bez navijača nije ono što bi morao da bude. Oseća se na to u svakom kutku planete. Ali kao retko gde faliće to šarenilo sa tribina kao sada kad će u argentinskom Liga kupu – Copa de la Superliga da budemo precizni – koplja ukrstiti River Plejt i Banfild.

Ne zbog značaja samo utakmice, jer Liga kup je najnovije takmičenje Argentine, ne preterano važno, međutim.. Simbolika je ovde >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << važna. Jer duel sa Banfildom biće 300. na klupi Marsela Galjarda, Riverovog komandanta, čoveka koji je velikanu iz Buenos Ajresa vratio sjaj pređašnjih vremena.

U ovih 299 dosadašnjih, počevši od 27. jula 2014. godine, tim “El Munjeka”, Riverove “Lutke”, ostvario je 157 pobeda, odigrao 83 nerešena meča, izgubio 59. Ali sve je to nebitno, jer navijači na Monumentalu iz sasvim drugih razloga Galjarda doživljavaju kao božanstveno biće.

Zbog trofeja. Mnogo njih.

Čak 11 ih je na Monumental uneo Galjardo. Kopa Sudamerikano 2014. Prvi međunarodni trofej još od 1997. Pa onda 2015. Rekopa Sudamerikana, Kopa Libertadores, Supruga kup u kome se odmeravaju najbolji timovi Južne Amerike i japanske Džej lige. Već u sledećoj godini nova Rekopa i Kup Argentine, koji je uzeo i 2017. uz nacionalni Superkup. U 2018. Kopa Libertadores u onom epskom finalu sa Bokom Juniors, 2019. i treću Rekopu Sudamerikano i novi Kup Argentine.

Dovoljno je samo uporediti Galjardov mandat sa rokom trajanja trenera u četiri preostala argentinska velikana. Boka, San Lorenco, Independijente i Rasing su u za ovih šest godina promenili čak 28 trenera. Najmanje Boka, “samo” pet. River i dalje drži istog. Argentinska varijanta ser Aleksa Fergusona. Možda ne traje već 27 godina, ali ko bi pa izdržao toliko na tom južnoameričkom suncu?

Vrištao bi Buenos Ajres. Monumentalan bi izliv emocija to bio. Samo da su navijači tu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ovako, bez publike protiv Banfilda, ne čak ni na svom stadionu. Zbog radova na Monumentalu River je hteo da se igra u njegovom trening centru. Odličan je. Ali ne ispunjava ipak uslove. Tako kažu u upravi prvenstva Argentine na čijem je čelu od skora nekadašnji predsednik San Lorenca i medijski mogul Marko Tineli.

Svađa na relaciji Liga – River time se samo razbuktala. Tinja još od ranije. U suštini, to je svađa na relaciji River i Boka protiv ostatka Argentine. Dva najveća kluba želela su da prenose argentinskog prvenstva prodaju kompanijama Foks i Tarner. Dogovor je već bio postignut, ali onda je u jeku pandemije korona virusa Liga oduzela Foksovih 50 odsto utakmica, navodno zbog toga što se ta medijska kuća spojila sa I-Es-Pi-Enom, u vlasništvu čuvene Dizni kompanije, pa je izazvala debate o monopolskom položaju.

Međutim, čini se da je pravi uzrok to što bi River i Boga po dogovoru sa Foksom i Tarnerom imali privilegovan položaj.

Boka i River žele da od argentinske lige naprave prvenstvo Španije”, besan je bio prvi čovek Lanusa Nikolas Ruso u intervjuu za ugledni Ole aludirajući na to što u Primeri Real i Barselona zarađuju daleko više od ostalih konkurenata.

Sada “ostatak Argentine” predstavlja Banfild. U kome je najveća zvezda Lusijalo Lolo, koji je pre Banfilda igrao za River. Kupili su ga Milioneri za 3.500.000 dolara iz Rasinga, podbacio je i potom otišao u Banfild na pozajmicu vrednu 100.000 uz otkup od 150.000. Ima 33-godišnji štoper sada šta da dokaže, za River je odigrao svega 16 utakmica tokom tri sezone na Monumentalu.

Jasno vam je ko je ovde kvalitetniji.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.