Velika senzacija u Gold Kupu – SAD bez finala

Izvor: B92, 13.Jul.2023, 12:31

Velika senzacija u Gold Kupu – SAD bez finala

Fudbaleri Paname i Meksika igraće za titulu šampiona Severne i Srednje Amerike.

Panama je u polufinalu priredila senzaciju na Gold kupu eliminisavši domaćina SAD posle penala 5:4.

Tokom regularnih 90 minuta nije bilo golova, ali su i u tom periodu meča igrači Paname bili za nijansu ozbiljniji i konkretniji tim.

To su vrlo brzo materijalizovali golom u devetom minutu produžetka, ali su Sjedinjene Američke Države uspele da izjednače u 105. minutu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Usledili su penali – Amerikanci su već u prvoj seriji promašili i to baš preko Žezusa Fereire koji je bio strelac pomenutog izjednačujućeg gola, a kasnije je isto učinio i Kristijan Roland, što je bilo dovoljno igračima Paname da naprave veliko izenađenje.

S druge strane, Meksiko je bez mnogo muke i uzbuđenja opravdao ulogu favorita protiv Jamajke koju je savladao 3:0 i u trećem uzastopnom finalu će se, u noći između nedelje i ponedeljka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.