Veličković: Prevelik korak

Izvor: Sportski Žurnal, 18.Jun.2012, 01:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veličković: Prevelik korak

Barselona slavi, Madrid tuguje, a za Srbe nema lepih vesti – epilog je Endesa lige.
Blaugrana je kao retko kada ove sezone bila ispunjena do poslednjeg mesta, a Katalonci nisu propustili priliku da sruše najvećeg rivala i ostanu na tronu. Ipak, slika iz Barselone sigurno nije obradovala selektora Dušana Ivkovića. Kosta Perović je kao prekobrojan stranac sedeo u civilu, dok je sa druge strane Novica Veličković dobio malu šansu. Na parketu je proveo svega >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << sedam minuta i to iz više navrata. Suviše malo za igrača koji je pre finala bio najkorisniji igrač plej-ofa.
- Imali smo lepu priliku da osvojimo titulu. Propustili smo šansu na našem terenu, a i Barselona je u prvom meču srećno slavila trojkom Marselinja Uertasa u poslednjoj sekundi. Na kraju su Katalonci zasluženo pobedili, pokazali karakter u pravom trenutku. Dobili su nas u Madridu i na kraju kod kuće. Veoma je teško dobiti u Blaugrani – pričao nam je Veličković, dan posle završetka sezone.
Real će na kraju morati se zadovolji Kupom Kralja, gde je Nole imao jednu od ključnih uloga. Setite se samo četvrtfinala protiv Fuenlabrade – bio je nezadrživ.
- Zbog toga se sezona i smatra donekle uspešnom. Imali smo kiks u Evroligi, ni domaći šampionat nismo završili kako smo priželjkivali. Bili smo nadomak cilja, ali taj jedan korak je očigledno bio prevelik.
Iza našeg sjajnog krilnog centra je još jedna sezona od koje je više očekivao. Povreda kolena ga je dosta sputala, a kada je došao do ritma u kome smo navikli da ga gledamo, nije dobio pravu priliku.
- Bitno mi je da sam se vratio u plej-ofu, sezona je stvarno bila teška, što zbog operacije meniskusa, ali i svega što se dešavalo. Ipak, to je sada sve iz mene. Razmišljam samo o onome što me čeka.


Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.