Večiti uspeli: Superliga od sledeće sezone sa šestoricom stranaca! Tole produžio rok za reflektore, Kokeza potpredsednik FSS

Izvor: MozzartSport.com, 07.Jul.2015, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večiti uspeli: Superliga od sledeće sezone sa šestoricom stranaca! Tole produžio rok za reflektore, Kokeza potpredsednik FSS

Raport sa sastanka Izvršnog odbora u Staroj Pazovi...

Uspeli su Partizan i Crvena zvezda na velika vrata da proguraju ideju da o povećaju broja stranaca na terenima Superlige. Večiti rivali, koji su se u aktuelnom prelaznom roku upinjali da dovedu što više fudbalera iz inostranstva, progurali su na Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Srbije predlog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da se kvota fudbalera van granica Srbije sa četiri poveća na - šest.

Prihvaćeno je da se osm četiri strana igrača u klubovima Super lige (koji mogu da budu u protokolu), dozvoli i mogućnost da dva igrača sa prostora bivših jugoslovenskih republika nemaju status stranaca“, piše između ostalog u saopštenju objavljenom na sajtu FSS posle sednice Izvršnog odbora u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Sastanak kojim je predsedavao prvi čovek našeg fudbala Tomislav Karadžič imao je u notu ustuipka onim klubovima koji nisu završili postavljanje reflektora na stadione, iako je to bio jedan od uslova da se uopšte takmiče u elitnom rangu čija nova sezoina startuje 18. jula.

U skladu sa zaključcima Zajednice Super lige, prihvaćena je inicijativa da se obaveznost imanja reklektora na stadionima gde se igraju utakmice ovog takmičenja produži za šest meseci, dakle do početka prolećnog dela sezone“.

Inače, pre sednice Izvršnog odbora FSS je održao i sednicu Odbora za hitna pitanja. Na njoj je Slaviša Kokeza, predsednik FS Beograda i potpredsednik Crvene zvezde imenovan za potpredsednika Saveza, što je Karadžić i ranije nagovestio.

Tako naš Savez sada broji petoricu potpredsednika koji imaju i svoja specijalizovana zaduženja u radu. Ivan Ćurković je zadužen za međunarodne odnose, Savo Milošević brine o reprezentativnim selekcijama, Slaviša Kokeza je zadužen za domaće takmičenje, Goran Milanović za odnose među regionalnim savezima, a Željko Kojić za sektore finansija i marketinga“, saopštio je FSS.

Članovi Izvršnog odbora FSS analizirali su i učinak svih reprezentativnih selekcija u poslednje vreme

Izraženo je posebno zadovoljstvo zbog osvojene titule prvaka sveta generacije omladinaca na Novom Zelandu i to predstavlja podstrek i putokaz svim selekcijama. Plasman mlade reprezentacije na završni turnir EP u Češkoj predstavlja uspeh, ali učinak na samom turniru zahteva podrobnu analizu koja će uslediti. Što se A selekcije tiče, šansa za učešće na EP u Francuskoj umanjena je posle poraza u Danskoj, ali dok postoji šansa trajaće i nada u plasman na veliko takmičenje“, ne predaju se u FSS.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.