Sparsi dovode Dejvida Vesta

Izvor: RTS, 07.Jul.2015, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sparsi dovode Dejvida Vesta

Doskorašnji krilni centar Indijane Dejvid Vest prelazi u San Antonio Sparse. Ibanjez konačno potpisao za Zvezdu. Partizan i Crvena zvezda traže povećanje broja stranaca. Nastevski novo pojačanje Novog Pazara.
14.00 - Mladi makedonski fudbaler Ivan Nestevki karijeru će nastaviti u Novom Pazaru, saopštio je klub kraj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Jošanice. Nastevski ima 23 godine, može da igra na nekoliko pozicija, a najviše mu odgovora desna strana ili mesto iza napadača.
Drago mi je što sam došao u fudbalski grad, gledao sam snimke na internetu, u takvoj atmosferi svako mora da pruži maksimum. Želim da nosim i opravdam dres sa brojem 10. Golovi i asistencije su moj zaštitni znak, rekao je Nastevski prilikom predstavljanja.
On je tokom karijere igrao za Vardar, Rabotnički, Tetovo i grčke ekipe Seres i Argotikos.
Pre Nastesvskog, Novi Pazar je doveo Dina Šarca iz Donjeg Srema.
13.20 - Nekadašnji fudbaler zagrebačkog Dinama Luis Ibanjez potpisao je trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom. Na taj način završena je višednevna saga između Argentinca i beogradskog kluba, koji je insistirao na garancijama da će platu dobijati na vreme.
Ibanjez je karijeru počeo u Boki Juniors, a dres Dinama nosio je od 2008. godine, uz dve kratke pozajmice, u argentinski Rasing i mađarski Đer. 
09.00 - Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Partizana traže povećanje broja stranaca u Jelen Superligi Srbije od Fudbalskog saveza Srbije, prenose „Večernje novosti". Izvršni odbor vladajućeg tela srpskog fudbala zasedaće u toku dana, pa se očekuje da će biti doneta nova rešenja po raznim pitanjima, posebno oko broja stranaca.
'Večiti' predlažu da se dosadašnji broj stranaca poveća sa četiri na šest, s tim što bi dvojica bili iz bivših jugoslovenskih republika i oni bi bili registrovani kao domaći.
Međutim, u te igrače bi spadali samo oni iz Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine, pošto su Slovenija i Hrvatska u Evropskoj uniji. Na taj način bi nekolicina Afrikanaca i Južnoamerikanaca dobilo priliku da nesmetano zaigra, uglavnom za "večite".Očekuje se prilična polemika po tom pitanju, a konsultovaće se pre svega i pravna služba Fudbalskog saveza Srbije.
08.00 - Doskorašnji krilni centar Indijane Dejvid Vest prelazi u San Antonio za veteranski minimum od 1,5 miliona dolara, nakon što se odrekao 12 miliona od Pejsersa, prenose američki mediji.

Tako će Sparsi imati možda i najjaču centarsku liniju u ligi, jer će je činiti tri Ol-stara Tim Dankan,Lamarkus Oldridž i Vest.  Uz Tonija Parkera, Kavaja Lenarda, Denija Grina i Manua Đinobilija, koji je potvrdio da će igrati sledeće sezone, biće to sjajan tim konkurentan Golden Stejtu i Klivlendu, finalistima poslednje sezone.
Vest ima 34 godine, a prošle sezone je prosečno beležio 11,7 poena uz 6,8 skokova po meču. Za Pejserse je igrao protekle četiri godine, a NBA karijeru počeo je u Nju Orleans Hornetsima, koji su ga 2003. draftovali kao 18. pika.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Večiti uspeli: Superliga od sledeće sezone sa šestoricom stranaca! Tole produžio rok za reflektore, Kokeza potpredsednik FSS

Izvor: MozzartSport.com, 07.Jul.2015

Raport sa sastanka Izvršnog odbora u Staroj Pazovi....Uspeli su Partizan i Crvena zvezda na velika vrata da proguraju ideju da o povećaju broja stranaca na terenima Superlige. Večiti rivali, koji su se u aktuelnom prelaznom roku upinjali da dovedu što više fudbalera iz inostranstva, progurali su...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.