Večiti bi da naplate dugove: Rad i Zvezda u derbiju, Partizan protiv Donjeg Srema

Izvor: Blic, 01.Mar.2013, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Večiti" bi da naplate dugove: Rad i Zvezda u derbiju, Partizan protiv Donjeg Srema

Utakmicama 17. kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije, a gradski derbi u nedelju će na Vračaru odigrati ekipe Rada i Crvene zvezde.

Za razliku od premijernog prolećnog kola ranije ove nedelje, koje je obeležilo odlaganje meča BSK - Partizan zbog natopljenog terena u Borči, sada bi sve utakmice trebalo da budu odigrane.

Šampion Srbije i aktuelni lider, Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tako će, silom prilika, u subotu odigrati svoj prvi prolećni meč, u kojem će na stadionu u Humskoj dočekati ekipu Donjeg Srema.

Ekipa iz Pećinaca je veliki dužnik Partizana, pošto je u prvom delu sezone na "svom" terenu u Novom Sadu savladala crno-bele sa 2:1.

Fudbaleri Crvene zvezde su u sredu protiv Javora, uz dosta muke, došli do trijumfa i najavili nastavak šampionske trke sa Partizanom.

Ekipa Rada je takođe dužnik Zvezde iz prvog dela sezone, pošto je na Marakani osvojila bod (2:2) iako je tokom većeg dela utakmice imala igrača manje.

"Građevinari" su u prvom prolećnom kolu osvojili bod (1:1) na gostovanju Radničkom iz Kragujevca.

Zanimljivo bi trebalo da bude i na novosadskom stadionu "Karađorđe", gde će Vojvodina dočekati subotički Spartak.

Novosađani su u prošlom kolu u gostima savladali Smederevo sa 2:1, dok je Spartak na svom terenu remizirao sa Slobodom (2:2).

Užičani bi u ovom kolu trebalo da imaju lakši posao, pošto im u goste dolazi ekipa BSK-a iz Borče.

U derbiju timova koji se bore za opstanak, Novi Pazar će ugostiti Radnički iz Kragujevca, dok će Javor u Ivanjici dočekati poslednjeplasiranu ekipu Smedereva.

Fudbaleri Jagodine su u prošlom kolu u Kuli doživeli neočekivan poraz protiv Hajduka, a na stadionu na beogradskoj Karaburmi pokušaće da poprave sliku na meču sa OFK Beogradom.

Kuljani će nastaviti borbu za opstanak u Superligi, a sada ih čeka duel u Nišu sa domaćim Radničkim, takođe timom koji ove sezone ima zadatak za sačuva status elitnog ligaša.

U subotu od 14 sati igraju Radnički Niš - Hajduk, Novi Pazar - Radnički Kragujevac, Javor - Smederevo, Vojvodina - Spartak, Sloboda - BSK Borča i OFK Beograd - Jagodina. U 19 časova počinje utakmica Partizan - Donji Srem, a poslednji meč 17. kola igra se u nedelju od 14 sati, a sastaju se Rad - Crvena zvezda.

Povezane vesti: Da li se neko uželeo domaćeg fudbala? U utorak se nastavlja Superliga Zvezda čeka Vojvodinu, Partizan u Subotici Jelen Superliga: Derbi u Novom Sadu, Zvezda čeka Smederevo Sukob navijačkih frakcija koštao Partizan 500.000 dinara i dva gostovanja bez publike Fudbalski savez: Partizan da preuzme odgovornost i reši problem sa navijačima
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

JSL - Rad čeka Zvezdu, Partizan konačno kreće

Izvor: Sportske.net, 01.Mar.2013

Utakmicama 17. kola predstojećeg vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije, a gradski derbi igraće Rad i Crvena zvezda.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.