Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2021, 20:04

Večeras se sprema fešta čekana 50 godina! Hulk u centru pažnje

Lider Serije A gostuje Baiji koju nije dobio na strani još od 2003. godine

Sve je spremno za feštu u Belo Orizonteu. Čekanu 50 godina!

Pitanje je samo kada će krenuti slavlje ulicama glavnog grada Minas Žeraisa. Jer Atletiko Mineiro bi svakog trenutka trebalo da osvoji titulu. Sa osam bodova prednosti u odnosu na Flamengo, tri kola pre kraja prvenstva, samo čudo može da spreči Alvinegre da najbližem pratiocu i aktuelnom šampionu skinu krunu sa glave.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Kako bi to i učinio, Atletiku su potrebna dva boda, i mada će imati tri prilike da do njih dođe, Galo želi da se matematički osigura još večeras na gostovanju Baiji (22.00). Jednostavno, Pevcima se žuri, jer dugih pedeset godina čekaju na titulu prvaka države. Otkako je davne 1971. godine na godinu dana zavladao brazilskim fudbalom u prvoj sezoni tamošnjeg šampionata, pola veka nije uspeo da ponovi podvig. Osvajao je Kopa Libertadores, Kup Brazila, u nekoliko navrata i šampionat Mineira, ali Seriju A nije uspevao.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Sada ima priliku da i to učini i neće dozvoliti nikome da mu stane na put. Tako makar deluje u poslednjih mesec dana samo je Palmeiras uspeo da mu uzme bod, ostalih šest rivala zbirno ni toliko. Kukina četa deluje nezaustavljivo i teško je zamisliti da će Baija uspeti da presretne Hulka i družinu na putu ka prestolu. Ateltiko Mineiro ima drugi najefikasniji i najbolju odbranu lige, prvog strelca takmičenja... Galo je u drugom delu sezone na 15 mečeva zabeležio 11 pobeda, tri remija i samo dva poraza što znači da je osvojio neverovatnih 80 odsto bodova! Sve oči će biti uprte u najboljeg strelca Hulka koji je u dosadašnjem delu sezone upisao 17 golova i sedam asistencija i ubeljivo je najbolji igrač u ligi.

Ipak, tradicija poziva na oprez. Naime, Mineiro nije slavio u Salvadoru od 2003. godine. Tada je Baija ispala iz Serije A i nije je bilo u eliti sve do 2010. godine. Međutim, otkako se vratio na osam prvenstvenih utakmica klub iz Salvadora je neporažen protiv Mineira na svom terenu (sedam remija, jedna pobeda).

Utakmica za Baiju dolazi u delikatnom trenutku. Tim Guta Fereire nikako ne uspeva da se iščupa iz opasne zone. Sa samo jednom pobedom u poslednjih pet mečeva, Baija je prva ispod crte, sa dva boda manje od Atletiko Paranaensea, te će joj biti potrebno da nastavi pozitivan niz protiv Atletika kako bi u poslednja dva kola ušla sa izglednim šansama za opstanak.

Kuka zbog suspenzije neće moći da računa na Dijega Kostu, Alana i Žaira, a Rever je već duže u autu zbog povrede. U domaćem taboru lista odsutnih broji jedno ime više: Kapišaba je suspendovan, Žona povređen, a Isnaldo, Mateuš Tešeira i Marselo Sirino i dalje u procesu oporavka.

BRAZILSKA SERIJA A

ZAOSTALI MEČ 32. KOLA

Četvrtak

22.00: (4,20) Baija (3,35) Atletiko Mineiro (1,95)

ZAOSTALI MEČEVI 35. KOLA

Petak

00.00: (2,45) Gremio (3,05) Sao Paulo (3,15)

23.00: (1,70) Atletiko Paranaense (3,50) Kujaba (5,60)

Subota

23.55: (6,25) Sport Resife (4,00) Flamengo (1,55)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.