Večeras nas čeka najskuplja fudbalska utakmica na svetu!

Izvor: Sportske.net, 14.Feb.2018, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras nas čeka najskuplja fudbalska utakmica na svetu!

"Marka" precizno izračunala, na terenu će biti suma od koje se vrti u glavi!

Prema tvrdnji španskog lista, na teren "Bernabeua" će večeras izaći oko milijardu i dve stotine miliona evra.

Toliko vrede timovi, u PSŽ je uloženo bogatstvo, Real je ekipa koja je stvarana kroz deceniju, par puta rušila svetske rekorde, osvojila tri od četiri poslednja izdanja Lige šampiona i nije mnogo kupovala poslednjih godina, implozija cena se nije na njih toliko odrazila.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
Jer, recimo svetski rekordi Ronalda i Bejla su bili 100 odnosno 110 miliona, dok je Nejmar prošlog leta plaćen duplo 220, a Mbape 180 miliona evra.

Ali, kako izgleda kada se sve preračuna u novac?

Recimo, Karim Benzema je te 2009. kada se Perez vratio u Real plaćen 35 miliona evra, a Mateo Kovačić pre par godina 30, koliko i Luka Modrić i Isko, kao i Toni Kros. Mladi Hrvat nije u timu, kao ni Teo Ernandez koji je koštao 28 miliona, toliko je svojevremeno plaćena klauzula za Ramosa jednog od najboljih defanzivaca u istoriji fudbala.

Ako se gleda sadašnji sastav, Real je uložio blizu pola milijarde evra u 23 igrača koje Zidan ima trenutno na raspolaganju.

PSŽ je na drugoj strani skuplji, ali zbog toga što su cene otišle u nebo.

Naime, nije samo Nejmar u pitanju, kao ni Mbape. Recimo, Di Marija koji bi mogao večeras da bude na klupi je koštao 63 miliona, Kavani 65, Pastore 42, koliko i Tijago Silva, Dreksler koga nema ni na mapi, plaćen je 40 miliona.

Kolika je vrednost Emerijevog tima? Oko 756 miliona evra.

Ako bi se vodili procenama, odnosno sadašnjim cenama, navodno je Real vredniji, ali to je proizvoljno jer igrač vredi koliko ga neko plati, tu specijalizovani sajtovi ne znače ništa, osim kao građa za neuke, vrednost igrača je tako nemoguće proceniti.

Sem Rabioa, PSŽ nema nikoga ko je ponikao u klubu u postavi, Danija Alveša su doveli kao slobodnog igrača, kao i Lasa Dijaru, dok je Verati plaćen svega 12 miliona Peskari.

Real ima samo Nača koji će igrati desno, od Madriđana, ali su Varana recimo platili 10, a Marsela koji je po mnogima najbolji levi bek na svetu, tek 6.5 miliona, no to je bilo davno.

Dakle, utakmica od 1.2 milijardi dolara, kako je nazvala "Marka" je i vrednija, kada bi se sada prodavali igrači, recimo Real bi bio spreman da PSŽ plati 300 miliona za Nejmara, a i Mbapeova cena je porasla od dolaska u PSŽ.

U svakom slučaju čeka nas poslastica večeras na "Bernabeu".
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.