Vatikan kandidat za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine?

Izvor: Blic, 16.Dec.2014, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatikan kandidat za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine?

Rim je prvi grad koji je poslao kandidaturu za organizaciju Olimpijskih igara 2024. godine, a ako bude izabran, moguće je da će se one održati po prvi put u dve države, pošto i Vatikan želi da pripomogne.

Da Vatikan želi da se neke discipline odigraju kod njih potvrdio je portugalski kardinal Hoze Saraiva Martins.

„Moram podsetiti da je crkva uvek podsticala bavljenje sportom, a Sveta stolica bi mogla biti domaćin takmičenja u streljaštvu”, rekao je Martins.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Njega je podržao italijanski premijer Mateo Renci, jer smatra da bi onda bili oboreni svi rekordi gledanosti. On je dodao da se nada da će papa Franjo odobriti ovu ideju.

Iako je Rim još uvek jedini grad koji je zvanično podneo kandidaturu, očekuje se da će se za organizaciju Olimpijskih igara italijanska prestonica nadmetati sa Parizom, Bakuom, Dohom, Durbanom (Južna Afrika), Berlinom ili Hamburgom, u zavisnosti za šta se opredele Nemci, i jednim gradom iz Sjedinjenih Američkih Država (pominju se Los Anđeles, San Francisko, Boston i Vašington).

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.