Izvor: MozzartSport.com, 19.Okt.2021, 23:06

Vanda Metropolitano je presto Kralja Egipta, Atletiko dva puta častio Redse (VIDEO)

U najsadržajnijem meču dosadašnjeg toka Lige šampiona, Liverpul pobedio Atletiko u Madridu 3:2, dok je u istoj grupi Portu bio dovoljan gol Dijaza da sruši Milan i ostavi ga na nuli

Malo je onih koji će se usprotiviti tvrdnji da su Atletiko Madrid i Liverpul na stadionu Vanda Metropolitano odigrali najsadržajniji duel od starta sezone u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Ligi šampiona. I malo je onih koji će reći da Mohamed Salah ne igra fudbal života, onaj koji mu u aktuelnom trenutku daje za pravo da se naziva najnadahnutijim fudbalerom planete. Egipatski kralj je Liverpulu u tećem kolu evropske elite zadao Jorgandžijama početni i završni udarac, a domaćin je potpomogao Klopovoj četi da zadrži maksimalan učinak. Počev od crvenog kartona Grizmana na 2:2, zaključno sa nepromišljenom reakcijom Marija Ermosa koji je poklonio Redsima penal i pobedu - 2:3.

Godinama unazad Salah je jedan od najboljih fudbalera sveta, ali ono što pokazuje od starta sezone je fudbal sa druge planete. I kroz brojke i kroz ringišpile na kojima iz utakmice u utakmicu voza protivničke defanzivce. Počelo je od onog maltretiranja odbrane Mančester sitija početkom oktobra, nastavilo se iživljavanjem nad čuvarima iz Votforda, a mester teza postavljena je protiv Rohiblankosa - ovoga puta u stilu Arjena Robena, ostavljao je iza sebe Ermosa, Lemara, pa Kokea, pre nego što je loptu uz mali odbitak poslao iza Jana Oblaka. Niko nikada u istoriji Liverpula nije bio strelac na devet uzastopnih duela, važilo je do večeras, kada je Egipćanin postao jedinstven.

Pet minuta kasnije, Nabi Kejta koji ne bi bio starter da povrede ne muče Jirgena Klopa, sačekao je odbitak na ivici šesnaesterca i poslao bombu neuhvatljivu za Oblaka. Delovalo je da su se Redsi naoštrili da naplate Jorgandžijama dugove iz prošle sezone i osvete se za eliminaciju u osmini finala Lige šampiona, a ispostavilo se da je makljaža u Madridu tek počinjala. Pritom, Atletiko nije pao na kolena, nego počeo da uzvraća udarce.

Sredinom prvog dela Kokeov udarac presreo je Grizman i skrenuo loptu taman toliko da ona završi u golu. VAR je proveravao potencijalni ofsajd Tome Lemara, ali kako Francuz nije uticao na igru, gol je priznat. Nastavio je povratnik iz Barselone da igra sa žarom i energijom iz prvog mandata u Atletiku. U 28. minutu zicer mu je skinuo Alison, ali šest minuta kasnije završnica je bila idealna. Pas Feliksa, odličan prvi kontakt Grizmana, ali i smušena reakcija Virdžila Van Dajka - potpuno nesvojstvena za igrača koji je do povrede ligamenata kolena važio za najboljeg štopera Evrope.

Dozvoljavali su timovi da ritam opadne, ali samo na momente, a onda bi ekspresno ubrzavali. Mogao je domaćin u završnici prvog dela i do preokreta. Odbrana Redsa nije uspela da postavi ofsajd zamku, prošla je lopta za Lemara, a Franucz iz ne tako lake pozicije šutirao u Alisona koji je odlično zatvorio bliži ugao. Gde je stao pre pauze, Simeoneov tim nastavio je u drugom delu. De Paul i Karasko su duplim pasom izbacili odbranu Redsa iz ravnoteže, ali je Alison ponovo postavio zid o koji se Belgijanac odbio.

Umesto prednosti 3:2, Atletiko je sam sebi posekao krila. Nije bilo namere, ali Grizmanovi kramponi našli su se na licu Roberta Firmina, a sudija Zibert ga poslao na tuširanje. I nije Klopova ekipa bila tako opasna sa igračem više, ali pomračenje svesti Marija Ermosa donela joj je penal. A Salah sa bele tačke ne greši. A onda anti-klimaks i vrtlog emocija.

Žota koji je tri minuta ranije iznudio penal za Liverpul, zakačio je sa leđa Himeneza, a fudableri Atletika se ponadali da će će izjednačiti sa bele tačke. Isprva je Zibert dosudio penal, pa povukao odluku nakon gledanja snimka, te izazvao buru u taboru Atletika. Nije bilo prilike da Luis Suarez gađa sa kreča za bod, ali se šansa otvorila u trećem minutu nadonknade. Kako je Urugvajac veći deo meča proveo na klupi, nije bilo koncentracije da sa nekih petnaestak metara pogodi mrežu. Poslao je Atletikove nade za izbegavanje poraza na tribine.

Uskoro opširnije...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Kakav meč u Madridu: Liverpul poveo 2:0, pa jedva pobedio, VAR kontroverza…

Izvor: N1 televizija, 19.Okt.2021

U utorak je u B grupi u Ligi šampiona na stadionu „Vanda Metropolitano“ u Madridu viđen spektakularan meč u kojem je engleski Liverpul rezultatom 3:2 (2:2) porazio domaći Atletiko. Gol odluke postigao je Mohamed Salah, a viđen je i crveni karton Antoana Grizmana, uz nezaobilazne VAR kontroverze....

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.