Van Gal objasnio neobjašnjivo: Ne ponižavam Radamela, ali dosta smo ga platili, mora da igra i za rezerve (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 14.Mar.2015, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Van Gal objasnio neobjašnjivo: Ne ponižavam Radamela, ali dosta smo ga platili, mora da igra i za rezerve (VIDEO)

„Falkao nije odigrao najbolje što ume“, udario je trener Mančester junajteda na ego kolumbijskog napadača posle kratkotrajne prekomande u drugi tim

Čekao ga je kao ozebao sunce, ali otkako je dobio fudbalera svetske klase nikako Luj van Gal da iskoristi Radamela Falkaa na odgovarajući način. Pošto za osam meseci nije uspeo da probudi u njemu golgeterski nerv, trener >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Mančester junajteda rešio je da prebaci Kolumbijca u drugi tim. Makar privremeno, pa se tako fudbaler Monaka koji na Old Trafordu troši poslednju trećinu ugovora o pozajmici, našao u startnih 11 rezervnog sastava koji je u utorak veče igrao sa Totenhemom samo 1:1.

Čitao sam komentare kako sam tim gestom ponizio Radamela, ali podsećam da su za rezerve tokom sezone igrali i Vlades i Rafael, a i da je Kerik bio u sastavu na pojedinim utakmicama. To pokazuje koliki su profesionalci. Nije to poniženje, već čist profesionalizam, s obzirom da na treningu ne možete da podignete ritam kao na takmičarskim mečevima. Naravno, kvalitet na susretima drugih timova je značajno manji nego u Premijer ligi, ali je dobro za fudbalere da imaju što više minuta u nogama, jer tako dižu samopouzdanje“, smatra Luj van Gal.

Ono što je posebno privuklu požanju je utisak holandskog stručnjaka da El Tigre nije odigrao najbolje što zna.

, ali se bar trudio do krajnjih granica. Svakom igraču su neophodne utakmice kako bi ostao u ritmu. Uostalom, dosta smo ih platili, zato smatram normalnim da igraju fudbal za nas, bilo za prvi ili drugi tim. Imam 25 igrača na raspolaganju i moram da održavam njihov pojedinačni ritam pred svaku utakmicu“, dodao je Van Gal.

Ako je nekom promaklo, Radamel Falkao je protiv Totenhema proveo na terenu 72 minuta i nije postigao gol.

Evo kako je igrao...



(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.