Van Gal: Ja kao selektor Belgije? Lepa je to zemlja

Izvor: B92, 02.Dec.2022, 16:11

Van Gal: Ja kao selektor Belgije? Lepa je to zemlja

Posle neuspeha na Mundijalu u Kataru i odlaska sa kormila selektora Roberta Martinesa, postavlja se pitanje ko će ga naslediti.

Mediji u Belgiji uveliko se bave spekulacijama oko Martinesovog naslednika, a na listi kandidata neočekivano se pojavilo ime iskusnog holandskog stručnjaka, Luja van Gala.

Njegov tim Holandije u subotu u osmini finala igra protiv SAD, ali Van Gal čini se da ne bi imao ništa protiv da se preseli u susednu državu jednog dana.

Kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su ga na konferenciji pred meč sa SAD pitali da li bi razmotrio tu ponudu, dao je zagonetan odgovor:

"Belgija je prelepa zemlja sa veoma prijateljskim ljudima. Imaju i prelepu plažu Knoke. Već sam mislio o tome!", nasmejao se 71-godšinji Van Gal.

Neki su se našalili da će morati suprugu Trus da pita za to, ali je on to odbacio.

"Ne, nije baš tako. Sam donosim odluke, kao svaki slobodan čovek. Ima nekih zemalja u koje ni Trus ni ja definitivno nećemo ići", dodao je Van Gal.

Holanđanin je ipak ovde zbog Holandije i jedino ga zanima da sa njima ostvari cilj.

"Ovde sam sa Holandijom. Došli smo ovde da osvojimo Svetski kup. Imamo još četiri utakmice do kraja. Rekao sam, ako osvojimo titulu, biće i ponuda, jer ovo je oportunistički svet. Videćemo. Za sada, još nismo prvaci sveta. I ako je verovati medijima u Holandiji, nećemo ni biti".

Pitali su ga i šta misli o eliminaciji Belgije.

"Šta je tu iznenađujuće? Dobili smo dva poslednja meča protiv njih. Imaju sjajne fudbalere koji igraju dobro, imaju individualni kvalitet, ali u mojim očima bitan je jedino tim. Utakmicu protiv Hrvata je trebalo da dobiju. Fudbal nije samo u tehnici, takrici, u argumentima, morate da imate i malo sreće. I sudije igraju svoju ulogu. Na naše tri utakmice, takođe se pričalo o odlukama sudija".

Kada je reč o meču osmine finala, sa Amerikancima, veoma je jasan.

"Ostajem koncentrisan na taj meč sa Amerikancima. Želim da ubedim svoje igrače da mogu da postanu prvaci sveta. Ovde sam već godinu i po. Ako počnem da pričam o drugim zemljama, igrači mi neće verovati. Što se tiče tima SAD, energični su, imaju snažne igrače. Teški su za bilo koga. Američki fudbal se razvija brzinom svetlosti. Daćemo sve od sebe da ih pobedimo", zaključio je selektor Holandije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KLOP NOVI SELEKTOR NEMAČKE? Oglasio agent trenera LIverpula

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2022

Sve je moguće....Prvo veliko čudo ovogodišnjeg Mundijala u Kataru je sigurno eliminacija Nemačke u grupnoj fazi. Stoga je već pozicija selektora Hansija Flika dovedena u pitanje, i već su se razna imena spominjala kao potencijalna, a jedno se posebno izdvojilo. To je ime trenutnog trenera Liverpula...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.