Valjekano iznenadio Sevilju, Valensija teško do boda protiv Viljareala

Izvor: Blic, 08.Jan.2012, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valjekano iznenadio Sevilju, Valensija teško do boda protiv Viljareala

Fudbaleri Rajo Valjekana pobedom nad Seviljom od 2:1 otvorili su nedeljni program 18. kola Primere, tokom kojeg su igrači Atletika i Hefatea odigrali nerešeno 0:0. Valensija je tek u finišu meča sa Viljarealom došla do boda odigravši 2:2.

Ekipa Rajo Valjekana na najbolji način je započela 2012. godinu i sa nova tri boda pobegla u sredinu tabele, gde će planirati i da ostane do kraja sezone.

U prilično izjednačenom meču sa Seviljom Miku je pred odlazak na odmor >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << doveo domaće u vođstvo, da bi u 52. minutu bivši napadač Espanjola Raul Tamudo udvostručio prednost.

Pola sata kasnije defantivac gostiju Eskude vratio je nadu Sevilji, ali je do kraja ostalo 2:1, na opštu radost navijača Valjekana.

Da se i u toku nedeljnog dana odigra makar jedna utakmica bez golova pobrinuli su se igrači Hetafea i Atletika. Baskijci su bili opasniji po gol, ali Ljorente i drugovi nisu umeli da pronađu način za osvajanje sva tri boda.

Valensija je došla na Madrigal kao favorit protiv posrnulog Viljareala, ali izgleda su domaćini tokom Novogodišnjih praznika vredno radili.

"Žutoj podmornici" smešila se do ovog meča borba za opstanak, međutim, već protiv Valensije pokazali su da mogu mnogo bolje i malo je nedostajalo i da pobede.

Poveo je Viljareal golom Rubena u 14. minutu a na 2:0 povisio je Gonzalo četiri minuta kasnije.

Tek tada su se gosti trgli i shvatili da bez napadačke igre neće stići ni do remija. Mučila se Valensija posle gola Fegulija u 41. minutu da izjednači a nagrada za uložen trud stigla je tek u 87. minutu kada je Aduriz bio precizan.

Primera, 18. kolo:

Nedelja:

Rajo Valjekano - Sevilja 2:1

(Miku 45, Tamudo 52 - Eskude 62)

Hetafe - Bilbao 0:0

Viljareal - Valensija 2:2

(Ruben 14, Gonzalo 18 - Feguli 41, Aduriz 87)

Betis - Sporting Hihon

Espanjol - Barselona

Subota:

Levante - Majorka 0:0

Santander - Saragosa 1:0

Sosijedad - Osasuna 0:0

Real Madrid - Granada 5:1

Malaga - Atletiko Madrid 0:0

Tabela: Real 43, Barselona 37, Valensija 34, Levante 30, Osasuna 26, Sevilja 24, Malaga 24, Espanjol 23, Bilbao 23, Atletiko Madrid 20, Hetafe 20, Betis 19, Rajo Valjekano 19, Majorka 19, Granada 19, Sosijedad 18, Santander 17, Viljareal 16, Hihon 15, Saragosa 10.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.