VREDELO JE ČEKATI JE: Vraća se jedna od najvećih!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2023, 13:28

VREDELO JE ČEKATI JE: Vraća se jedna od najvećih!

Dugo je nije bilo.

U periodu od 2012, pa sve do kraja 2015. godine, Ronda Rauzi uživala je status ponajveće MMA zvezde na svetu. Prva UFC-ova šampionka u istoriji organizacije dominatno je ređala pobede, a titulu u bantam kategoriji uspešno je branila čak šest puta zaredom. Poređenja radi, Amanda Nunjes takođe je pojas u bantamu odbranila šest puta, ali tih šest odbrana nije uspela da upiše uzastopno kao Rauzi, jer joj je se dogodio poraz od Đulijane Penje nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pete odbrane titule.

Vratimo se na Rondu. Zaista je žarila i palila svetom MMA u tom periodu, ali krajem 2015. godine dogodilo se veliko iznenađenje. Holi Holm razotkrila je sve Rondine nedostatke i nokautirala ju je u drugoj rundi. Bio je to težak nokaut nakon kojeg je Ronda napustila kavez duže od godinu dana, a titulu je pokušala da vrati krajem 2016. godine.

Tada je Amanda Nunjes već postala šampionka, a Brazilka je samo potvrdila kako Ronda više ne može da parira najboljima na svetu. Svega 48 sekundi trebalo je Nunjesovoj da bi došla do pobede tehničkim nokautom. Sudija Herb Din prekidom je spasio Rondu od teškog nokauta.

Nismo Rondu više gledali u kavezu nakon toga, a s obzirom da je prošlo više od šest godina otkako je poslednji put nastupila, mnogi su se pomirili s činjenicom da se Ronda definitivno povukla iz sporta. Ipak, moglo bi doći do preokreta, odnosno do njenog povratka u kavez.

Naime, više stranih MMA medija prenosi informaciju kako Rauzi razmišlja o povratku, a njen mogući povratak prokomentirao je i UFC-ov komentator Džon Anik. On smatra da je sada idealno vreme za njen povratak, ako već o tome razmišlja.

- Ako je neko vredan takve prilike, onda je to Ronda Rauzi. Verujem da bi mogla da parira ostalima, jer smatram da se ne bi vraćala bez garancije da može to da radi. Ako je ikada postojalo pravo vreme za njen povratak, to bi bilo sada. Neću reći da bi ona bila favorit protiv Đulijane Penje ili Rakel Penington, ali mogu da shvatim zašto bi ljudi bili uzbuđeni zbog njenog povratka - rekao je Anik za MMA Fighting.

Ronda Rousey rumors circulating for vacant title fight.

How would she do against Julianna Peña or Erin Blanchfield ? pic.twitter.com/EkA15L8cYP

— Mostly MMA (@MostlyMMA) June 25, 2023

Džon je u nastavku razgovora pojasnio kako sigurno postoji pet ili šest ženskih boraca koji zaslužuju napad na upražnjenu titulu više nego Ronda, ali jedna od najvećih u istoriji verovatno bi dobila priliku na temelju pređašnjih zasluga i svoje reputacije.

Motivacija za povratak definitivno joj može biti povlačenje Amande Nunjes iz sporta. Time su ostale upražnjene titule u bantam kategoriji i u perolakoj kategoriji. Nije nemoguće da UFC odluči da ukine perolaku kategoriju zbog manjka članova koji nastupaju u toj kategoriji, a Erik Albarasin (trener Henrija Kedžuda) istakao je kako bi upravo Ronda mogla da spasite kategoriju.

Sama činjenica da tako istaknuta MMA lica diskutuju o njenom povratku govori nam da očito postoji neka mogućnost da se ovo zaista i dogodi. Rauzi je u drugom mesecu proslavila 36. rođendan i definitivno nije prestara za povratak. Hoće li pronaći motivaciju za novi ulazak u kavez, preostaje nam da vidimo.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Zorana Miličić, supruga Darka Miličića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.