VK Danubius dobija 60 miliona dinara za novu zgradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2011, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VK "Danubius" dobija 60 miliona dinara za novu zgradu

NOVI SAD -

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić označio je danas početak radova na izgradnji novog objekta Veslačkog kluba "Danubius 1885".

Za tu namenu iz Fonda za kapitalna ulaganja izdvojeno je 60 miliona dinara. U novoj zgradi površine 1.094 metara kvadratnih biće hangar za smeštaj čamaca, svlačionice i teretana za veslače.

"Mi smo uložili 60 miliona dinara u ovaj projekat u želji da mlade ljude privučemo, probudimo, da počnu da se bave sportom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da vrhunskim sportistima omogućimo da postignu velike rezultate i na olimpijadi i na drugim takmičenjima, poput onih koje je postigao Zoran Pančić osamdesetih, ili Iva Obradović prošle godine" rekao je prilikom obilaska gradilišta predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

"Novi objekat će najviše koristiti mladim naraštajima koji počinju sa treniranjem i najviše će doprineti poboljšanju rezultata i stvaranju uslova za vrhunske rezultate naših sportista" istakao je predsednik vk "Danubius 1885" Željko Pantović.

U veslačkom klubu sada trenira više od 190 članova, a kroz projekat "veslanje u školama" prošlo je 3 hiljade dece.

Uprkos neadekvatnim uslovima mladi veslači nastavljaju pripreme za predstojeća takmičenja. Prva po redu je regata u Zagrebu, a u nastavku sezone očekuju ih evropska i svetska prvenstva. U novu zgradu moći će da se usele krajem godine.

Klub "Danubius 1885" proslavio je prošle godine 125 godina postojanja, a zgrada je poslednji put obnovljena šezdesetih godina prošlog veka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.