VILANDER ISKREN PRE VIMBLDONA: Đoković je favorit, ne oseća pritisak kao ranije

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2023, 21:38

VILANDER ISKREN PRE VIMBLDONA: Đoković je favorit, ne oseća pritisak kao ranije

Srbin u pohodu na 24. grend slem.

Mats Vilander, sedmostruki osvajač grend slema, dao je svoju prognozu za predstojeći Vimbldon. On je za Eurosport rekao kako je branilac trofeja Novak Đoković veliki favorit, uz dodatak da je Karlos Alkaras konačno naučio kako da igra na travi.

Novak je u pohodu na treću uzastopnu grend slem titulu u sezoni, pošto je slavio i u Melburnu i u Parizu.

- Po meni, Novak Đoković je svakako veliki favorit. I razlog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zašto verujem da je veliki favorit je taj što još nisam video bilo koga da je tako dobar sa osnovne linije a da servira kao Novak. Tokom godina, servis mu je napredovao svaki put. Na Rolan Garosu protiv Alkarasa, videli smo koliko mu je servis moćan, koliko je važno da dobije tri poena posle prvih servisa, posebno kada je rezultat tesan kada sevirate. Ne vidim da su Karlos Alkaras, Holger Rune, Aleks de Minor ili neko od mlađih igrača pretnja. Dakle Novak i ostalih 127 igrača? Tu je vrlo tesno. Rekao bih da su 50-50 odsto šanse da to bude Novak ili bilo ko od ostalih - smatra Vilander.

Bez obzira na sve, Mats kaže da Novak ne oseća nikakvu vrstu pritiska kada je reč o kalendarskom slemu, sada kada je prvi po broju grend slemova.

- Pritisak je u smislu toga da, ako pobedi, može da se izjednači sa Margaret Kort po broju titula. Opet, ako osvoji trofej, na jedan je od kalendarskog slema. Dobije li, napraviće distancu u odnosu na Rafu Nadala i smanji mu izglede da pripreti njegovom rekordu. Težina očekivanja je tu, ali i nije. I mislim da je naučio strahovito mnogo iz tog poraza od Danila Medvedeva kada je bio na ivici ispisivanja istorije i osvajanja kalendarskog slema. To se dešavalo ranije, ali Novak bi se mogao odvojiti od Rodžera i Rafe - dodao je Mats.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Pariz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.