(VIDEO) Slovenac Prevc leteo 250 metara i oborio svetski rekord!

Izvor: Press, 14.Feb.2015, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) Slovenac Prevc leteo 250 metara i oborio svetski rekord!

Prevc je odleteo 250 metara na ski letaonici u Vikersundu
Trebalo mu je svega 234 metra kako bi osvojio prvo mesto i popeo se na tron Svetskog kupa, a slovenačkom ski skakaču Peteru Prevcu to nije bilo ni na kraj pameti. On je postavio novi svetski rekord letom od 250 metara u norveškom Vikersundu.
Nastupao je poslednji i neverovatnom predstavom stigao do novog trijumfa, preuzevši tako vođstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u generalnom plasmanu.

 
On je za tri i po metra nadmašio rekord koji je 2011. godine postavio Johan Remen Evenseniz Norveške.
Slovenac sada ima 1.250 bodova, 42 boda više od austrijskog skakača Stefana Krafta.
Drugi je bio Norvežanin Anders Fanemel, a treći Japanac Norijaki Kasai, koji leti i u petoj deceniji života.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SKI SKOKOVI: Prevc leteo 250 metara (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 14.Feb.2015

Slovenački skakač Peter Prevc na današnjem takmičenju Svetskog kupa održanom u norveškom Vikersundu doskočio je na 250 metara oborivši tako svetski rekord koji je do sada bio u rukama Johana Remena Evensena (246,5).. . Naravno da je Slovenac pobedio na današnjem nadmetanju pošto su mu skokovi...

Nastavak na HotSport.rs...

Svetski rekord: Prevc leteo do 250m

Izvor: OkRadio.rs, 15.Feb.2015, 10:47

Slovenački ski skakač Peter Prevc postavio je novi svetski rekord letom od čak 250 metara u norveškom Vikersundu. Prevc je skakao poslednji i rekordnim letom stigao do novog trijumfa u Svetskom kupu, preuzevši tako vođstvo u ukupnom poretku. Njemu su se na pobedničkom postolju pridružili...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.