(VIDEO) RUŠI SVE GRANICE: Evo kako je Serena ušla u istoriju US opena i pre nego što je turnir počeo

Izvor: Kurir, 30.Avg.2015, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) RUŠI SVE GRANICE: Evo kako je Serena ušla u istoriju US opena i pre nego što je turnir počeo

Amerikanka ima priliku da osvajanjem titule postane najtrofejnija teniserka na njujorškom gren slemu

Prvi put u istoriji US opena dogodilo se da ulaznice za finale ženskog singla budu rasporedate pre nego za završnu predstavu tenisera.

Naravno, zasluge za to pripadaju Sereni Vilijams, od koje domaća publika u Njujorku očekuje da se domogne finala.

Serena je šest, od ukupno 21 gren slem titule, osvojila >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << upravo na Flešing Medouzu. Ukoliko trijumfuje i ove godine izdvojiće se na vrhu liste šampiona US opena u "open eri", je trenutno deli prvo mesto sa legendarnom zemljakinjom Kris Evert. Takođe, eventualno osvajanje 22. gren slem trofeja dovelo bi je na deobi liderske pozicije sa Štefi Graf, po broju najvažnijih titula u "open eri".

Međutim, i pre nego što je uzela reket u ruke, Serena je ušla u istoriju. Jer, može se reći da je ona rasprodala ulaznice za finale na najvećem teniskom stadionu na svetu "Artur Ešu" (kapacitet 22.547). Treba znati da njegove tribine skoro nikada nisu ispunjene do poslednjeg mesta kada se teniserke bore za trofej.

Najbolja teniserka sveta startovaće na poslednjem gren slemu sezone u ponedeljak duelom sa Ruskinjom Vitalijom Djačenko.

Podsetite se kako je Serena prošle godine treći put zaredom osvojila US open, pobedom nad Karolinom Voznijacki 6:3, 6:3.
Pogledaj vesti o: US Open,   Tenis,   Nju Jork

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Novak: Navijam da Serena uspe

Izvor: B92, 30.Avg.2015

Srpski teniser Novak Đoković rekao je pred početak US Opena da navija za Serenu Vilijams da u Njujorku kompletira kalendarski Gren slem...Vilijamsova u ovom trenutku u svom posedu ima titule sa poslednja četiri Gren slema, pa su mnogi taj uspeh nazvali ‘Serena slem’, pošto je to uspela dva puta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.