VELIKA SEČA SUDIJA: Ove arbitre NEĆEMO više gledati u Superligi! Na neke su VEČITI imali PRIMEDBE

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2021, 21:03

VELIKA "SEČA" SUDIJA: Ove arbitre NEĆEMO više gledati u Superligi! Na neke su VEČITI imali PRIMEDBE

Sudijska komisija FSS donela konačnu odluku.

Sudijska komisija FSS napravila je veliki rez i četvoricu arbitara izbrisala sa superligaške liste, uoči nove sezone.

Kako prenosi "Sport klub", sa liste su obrisani: Danilo Grujić iz Niša, Beograđanin Miloš Đorđić, Zoran Široki iz Smedereva i Novica Anđelovski iz Kačareva.

Novi saziv komisije, predvođen predsednikom Dejanom Filipovićem, posle dužeg zasedanja, odlučio je da skine po jednog sudiju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa svakog od četiri regiona.

Sigurno da je najveće iznenađenje "precrtavanje" sa liste nekadašnjeg internacionalca Danila Grujića. Arbitar iz Niša je ne tako davno bio član čuvenog tima Milorada Mažića, dok je sada ostao bez ranijih pozicija i posle promena unutar Sudijske komisije FSS bilo je izvesno da ga čeka „odstrel“.

Zašto su se u Sudijskoj komisiji odlučili na ovaj potez, zna samo predsednik iste Dejan Filipović.

Jedini izbrisani internacionalac je Miloš Đorđić. Arbitar iz Beograda nije se proslavio tokom dve i po godine sa FIFA znakom, imao je problema sa engleskim jezikom, međutim, brisanje sa superligaške liste veliko je izneneđenje i za odlično upućene u dešavanja u sudijskom sektoru FSS. Pogotovo, što u delu takozvane „beogradske liste“ ima mnogo više sumnjivijih i kompromitovanijih od Đorđića.

Kada je reč o Zoranu Širokom, ovaj sudija odavno figurira na spisku prekobrojnih. Smederevac je više puta negativno ocenjivan u poslednje tri godine i više puta predlagan za brisanje sa liste.

Sudijska komisija je procenila da na fudbalskim terenima više nema mesta ni za Novicu Anđelovskog. Delilac pravde iz Kačareva spada među najstarije na listi, a njegovo ime se poslednjih meseci i pominjalo da će nestati sa liste superligaških sudija.

Istovremeno, "Sport klub" prenosi da su na listi sudija na elitnom rangu, napredovali Beograđanin Dejan Trifković i Danilo Nikolić iz Lovćenca, koji će se na superligaškim terenima pridružiti zemljaku Novaku Simoviću.

Superligaška lista, prema predlogu Sudijske komisije FSS, imaće u narednoj sezoni 20 arbitara, a nekolicina njih, uprkos vezama sa klubovima i skandaloznim greškama u prošloj sezoni, ostaće na listi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Seča sudija u Superligi: Grujić, Široki, Đorđić i Anđelovski odsvirali svoje

Izvor: MozzartSport.com, 24.Jun.2021

Unapređeni Trifković iz Beograda i Nikolić iz Lovćenca..Novi sastav sudijske komisije i odmah nove liste sudija za Superligu...Predsednik Sudijske komisije Dejan Filipović napravio je seču među arbitrima elitnog ranga, pa u narednoj sezoni nećemo gledati neka dobro poznata lica kao što su Danilo...

Nastavak na MozzartSport.com...

Danilo Grujić skinut sa liste superligaških sudija

Izvor: JužneVesti.com, 25.Jun.2021, 16:22

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije nedavno je dobila novog predsednika - Dejana Filipovića, a jedan od prvih njegovih poteza je revidiranje superligaške liste sudija koja će u narednoj sezoni imati 20 članova. Precrtane su 4 sudije, po jedan iz svakog regiona, a sa juga je otpao jedan od...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.