VEĆI SRBIN OD PRAVIH SRBA: Zbog Teje Dore su se svi setili trenutka kad je Jirgen Klop ispao nezapamćen ŠMEKER (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2024, 12:18

VEĆI SRBIN OD PRAVIH SRBA: Zbog Teje Dore su se svi setili trenutka kad je Jirgen Klop ispao nezapamćen ŠMEKER (FOTO)

Bilo je to sad već davne 2018. godine.

Srbija i zemlje pobednice u Prvom svetskom ratu 11. novembra svake godine obeležavaju Dan primirja. To je dan kada je definitivno završen Prvi svetski rat, dotad najveći u istoriji. Naša zemlja za simbol ovog dana ima cvet natalijinu ramondu, koju je svojevremeno u Beogradu nosio i trener Liverpula Jirgen Klop.

Klop je 2018. godine, kada je Liverpul gostovao Zvezdi u Ligi šampiona pokazao kakav je šmeker i nije mu bio problem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kao Nemcu da na svoj prsluk istakne simbol srpske pobede upravo nad Nemcima i Austrijancima u Prvom svetskom ratu. Tim gestom, zavredio je poštovanje svih Srba.

I ostali igrači Liverupa imali su natalijinu ramondu na grudima na svojim dresovima, a interesantno je da igrači Zvezde nisu, iako je bilo najava pre meča da će upravo crveno-beli izaći na teren sa natalijinom ramondom.

Naša zemlja je pretrpela žestoke gubitke, procentualno broju stanovnika najveće od svih zemalja koje su učestvovale u ratu, a uloga Srbije bila je jedna od ključnih za konačnu pobedu.

Natalijina ramonda time simboliše srpski narod i vojsku, koji su se povukli preko Albanije na Krf, odakle su kasnije uspeli da pobede okupatore.

Rusi kao simbol dana primirja imaju georgijevsku lentu, Britanci bulku, a Srbija od 2012. godine zvanično ima natalijinu ramondu kao simbol kojim obeležava ovaj dan.

Upravo se "Ramonda" zove pesma koja će predstavljati Srbiju ove godine na Evroviziji u izvedbi pevačice pod nazivom Teja Dora, a to je još jedan lep način da se prisetimo kako smo pre jednog veka bili na pravoj strani istorije u borbi protiv velikih sila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.