VATERPOLO (SP): Delfini sa Mađarima!

Izvor: Mondo, 24.Feb.2013, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VATERPOLO (SP): "Delfini" sa Mađarima!

U Barseloni su određene grupe za SP koje će biti održano od 19. jula do 4. avgusta. Srbija je u Grupi C sa Mađarskom, Australijom i Kinom.

Odmah u grupi veliki derbi svetskog vaterpola!

Srbija, osvajač srebrne medalje na prethodnom prvenstvu sveta u Šangaju (2011. godine), na ovogodišnjem svetskom šampionatu u Barseloni biće u grupi sa Mađarskom, Australijom i Kinom.

Evo ishoda žreba:

GRUPA A: Crna Gora, Španija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Grčka, Novi Zeland

GRUPA B: Hrvatska, Kanada, SAD, Južna Afrika

GRUPA C: Srbija, Mađarska, Australija, Kina.

GRUPA D: Italija, Nemačka, Rumunija i Kazahstan.


Takmičenje počinje 22. jula.

Ako se Srbija uzima kao legitimna naslednica SFRJ i njenih reprezentacija, do sada su osvojeno četiri zlatne medalje (Madrid 1986, Pert 1991, Montreal 2005. i Rim 2009.), dve srebrne (Fukuoka 2001. i Šangaj 2011.), kao i četiri bronzane (Beograd 1973, Zapadni Berlin 19878, Pert 1998. i Barselona 2003.).

Dakle, samostalna Srbija ima dve medalje sa svestkih prvenstva. Zlatna je osvojena u Rimu 2009, a srebrna 2011. u Šangaju.

Branilac titule prvaka sveta je Italija, koja je u finalu u Šangaju pobedila Srbiju 8:7.

(MONDO)
Pogledaj vesti o: Vaterpolo,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SP: Srbija sa Mađarima u grupi

Izvor: B92, 24.Feb.2013

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće u grupi C na Svetskom prvenstvu u Barseloni sa selekcijama Mađarske, Australije i Kine...Planetarni šampionat u vodenim sportovima na programu je od 19. jula do 4. avgusta ove godine, a 'delfini' će na njemu braniti srebro osvojeno pre dve godine u Šangaju,...

Nastavak na B92...

Srbija sa Mađarskom, Australijom i Kinom

Izvor: Akter, 24.Feb.2013

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće u "C" grupi sa Mađarskom, Australijom i Kinom na prvenstvu sveta, od 19. jula do 4. avgusta, određeno je žrebom u Barseloni

Nastavak na Akter...

Srbija sa Mađarskom, Australijom i Kinom na SP

Izvor: Sportski Žurnal, 24.Feb.2013

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće u „C” grupi sa Mađarskom, Australijom i Kinom na prvenstvu sveta, od 19. jula do 4. avgusta, određeno je žrebom u Barseloni. Vaterpolo program za muškarce počinje 22. jula.. Sastav ostalih grupa:. „A” grupa: Crna Gora, Španija, Grčka, Novi Zeland. „B”...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.