Uživo: Stara dama imala priliku da reši dvomeč, Borusija - Juventus 0:1!

Izvor: Blic, 18.Mar.2015, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: "Stara dama" imala priliku da reši dvomeč, Borusija - Juventus 0:1!

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda na svom stadionu igraju revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Juventusa (20:45), a susret "milionera" i "stare dame" možete pratiti na Blicsport.rs!

Juventus je u prvom meču u Torinu savladao Borusiju sa 2:1, zato sa golom prednosti ulazi u revanš susret, ali i četiri povređena igrača, jer na raspolaganju neće imati Andreu Pirla, Martina Kaseresa, Kvadvoa Asamou i Romula.

Trener Juvea Masimilijano Alegri odlučio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se za formaciju 4-3-1-2: Bufon, Lihtštajner, Bonući, Kjelini, Evra, Vidal, Markizio, Pogba, Pereira, Tevez, Morata. Sa druge strane, Jirgen Klop se odlučio da Ćira Imobilea ostavi na klupi, dok je Neven Subotić u startnoj postavi: Vajdenfeler, Sokratis, Subotić, Humels, Šmelcer, Bender, Gundogan, Kampl, Mhitarjan, Rojs, Aubamejang.

Na susretu u Dortmundu pravdu deli srpski arbitar Milorad Mažić, dok su pomoćnici Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, a četvrti sudija je Deja Petrović.

Juventus se na startu povukao, kao što se i očekivalo, ali je brzo lopta prešla na polovinu Borusije gde je posle auta loptu preuzeo Karlos Tevez koji je već u trećem minutu poslao pravu "raketu" sa nekih 25 metara i pogodio gornji levi nateravši Vajdenfelera da paradom samo ulepša pogodak.

Tradicija kaže da Juve ide dalje, Del Pjero je ipak brži od Teveza

- Juventus je sva tri puta kada je dobio utakmicu sa 2:1 na svom terenu, otišao u narednu fazu u Evropi.

- Tevez je u trećem minutu postigao gol protiv Borusije, ali to nije najbrži pogodak u dresu Juventusa u Ligi šampiona pošto je 1997. godine Del Pjero zatresao mrežu u prvom minutu igre.

Bilo je jasno da je gol "stare dame" postavio malo teži zadatak domaćinu koji je pokušavao da potisne protivnika na svoju polovinu, ali do 12. minuta nije uspeo da napravi veću ofanzivu koja bi mogla da ugrozi iskusnog Bufona.

Do 22. minuta igrači Juventusa su totalno izgubili konekciju između vezne linije i napada, tako da nisu uspeli više od tri pasa da svežu zbog velikog pritiska Dortmunda koji je u dva navrata mogao da zapreti iz prekida, ali je Rojs to loše izveo, tako da je Bufon oba puta lako hvatao u ruke.

Veliki problem sa Alegrija nastao je u 27. minutu kada je Pol Pogba morao da izađe iz igre zbog povrede mišića, pa se strateg "stare dame" odlučio da promeni formaciju tako što je umesto Francuza ubacio štopera Andreu Barzaljija koji je u nastavku duela igrao u defanzivi u troje (Bonući, Kjelini i on).

Sve što je Juventus pokušao do 40. minuta jeste individualno, na pogon Morate ili Teveza, a ponekad i Lihtštajnera koji je zadužen za prodore po desnoj strani, a bio je veoma koristan za širenje igre i sklanjanje pritiska sa štopera koji su do tada vrlo dobro obavljali svoje zadatke.

Na kraju poluvremena, Alegri je mogao da bude zadovoljan odbranbenim podvizima svojih fudbalera, pošto ni sam nije želeo da se u ofanzivi nešto više desi.

U 50. minutu Juventus je imao priliku da reši dvomeč drugim golom nakon što je Tevez istrčao kontru i ubacio loptu u prostor Morati koji nije uspeo da šutira na pravi način, pa je Vajdenfeler skratio ugao, a od svega toga je ostalo samo korner za torinski tim.

Preslikana akcija se desila šest minuta kasnije, a epilog je bio isti, tako da je Borusija morala da se okrene malo i poslednjoj liniji koja je bila kao na vetrometini ukoliko se izgubi lopta na sredini.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: Tevez ponovo ruši "žuti zid", "stara dama" ide dalje, Borusija - Juventus 0:2!

Izvor: Blic, 18.Mar.2015

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda na svom stadionu igraju revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Juventusa (20:45), a susret "milionera" i "stare dame" možete pratiti na Blicsport.rs!..Juventus je u prvom meču u Torinu savladao Borusiju sa 2:1, zato sa golom prednosti ulazi u revanš susret,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.