Uživo: Poznati sastavi za derbi, Sale Ilić predvodi Partizan /FOTO/

Izvor: Blic, 12.Sep.2015, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Poznati sastavi za derbi, Sale Ilić predvodi Partizan /FOTO/

Večiti fudbalski derbi, 149. po redu između Crvene zvezde i Partizana na programu je od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić". Sva dešavanja uoči, za vreme i nakon utakmice možete pratiti uživo uz Blicsport.rs blog.

Direktan prenos večitog derbija sa "Marakane" biće i na RTS 1.

Trener Zvezde Miodrag Božović odlučio se da derbi počnu: Kahriman, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Petković, Jovanović, Pavićević, Ibanjez, Donald, Grujić, Srnić, Katai, Plavšić, Vieira.

Trener Partizana Zoran Milinković opredelio se da od prvog minuta zaigra ovih 11 igrača: Ž. Živković, Vulićević, Balažic, Ćirković, Leković, Brašanac, Babović, S. Ilić, A. Živković, Oumaru, Stevanović.

Dokaz da derbi možte da protekne mirno i bez problema svedoči i ova slika, koja bi trebalo da bude u centru pažnje, a one nemile scene da se ne ponove.

Prošli, 148. večiti derbi odigran je takođe na ovom stadionu, ali su ga obeležili incidenti, tuče, krvave glave...

Početak je kasnio sat vremena i fudbal je bio apsolutno u drugom planu.

Nadamo se da će ovoga puta biti u prvom i jedinom, a da će navijači navijanjem samo uveličati atmosferu.

Atmosfera derbija i svega što on nosi uveliko se osećala na Marakani i dan pre utakmice.

Tapkaroši su bili na svojim mestima, a jake snage žandarmerije uveliko su bile raspoređene oko stadiona.

Atmosfera derbija i svega što on nosi uveliko se osećala na Marakani i dan pre utakmice.

Tapkaroši su bili na svojim mestima, a jake snage žandarmerije uveliko su bile raspoređene oko stadiona.

Tokom prethodne sezone večiti rivali su se sastajali dva puta, a crno-beli su bili nešto uspešniji.

U jesenjem delu šampionata derbi u Humskoj završen je pobedom Partizana rezultatom 1:0 (0:0), a jedini strelac bio je Nikola Drinčić u 77.minutu susreta. Derbi na "Marakani" u prolećnom delu šampionata završen je bez pobednika i bez golova (0:0), a tim remijem Partizan je napravio ključan korak ka kasnije osvojenoj tituli, zadržavši prednost od pet bodova.

Crvena zvezda je na stadionu koji sada nosi ime "Rajko Mitić" u derbijima slavila 37 puta, Partizan 15, dok je 21 meč završen nerešenim rezultatom, uz gol-razliku 118:80 u korist crveno-belih.

U dosadašnjih 148 večitih derbija crveno-beli su slavili 60 puta, komšije iz Humske 44, dok su 44 puta ovi mečevi završeni nerešenim rezultatom. Ukupna gol-razlika je 213:180 u korist crveno-belih.

Ovako se Filip Kasalica, bivši napadač Zvezde, priprema da prati večiti derbi.

Pricace ti da su oni bolji da su davno prosli nasi dani al' ne znaju kad se Zvezda voli svi su dani ponosni i slavni! pic.twitter.com/uGyMZ7y06p— Filip Kasalica (@Filip_Kasalica) September 12, 2015

Fudbaleri Zvezde su 75 minuta uoči početka derbija izašli na teren i lagano se prošetali.

Наши фуфбалери су изашли на терен. #149derbi #fkcz pic.twitter.com/4OH2bVKBVS— MrRedStarBelgrade (@MrRSB) September 12, 2015

Kako javlja naš reporeter sa stadiona "Rajko Mitić", fudbaleri Partizana i ekspedicija iz Humske upravo su stigli u Ljutice Bogdana.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trijumf Zvezde u večitom derbiju za +8

Izvor: B92, 12.Sep.2015

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan rezultatom 3:1 u 149. večitom derbiju koji se u okviru 9. kola Superlige igrao na stadionu “Rajko Mitić“...“Crveno-beli“ ostaju na vrhu tabele sa 23 boda, čak osam više od komšija iz Humske 1, s tim da Partizan ima utakmicu manje, dok se između...

Nastavak na B92...

Uživo: Prenos na RTS, Mažić o penalima u derbiju, Sale Ilić predvodi Partizan /FOTO/

Izvor: Blic, 12.Sep.2015

Večiti fudbalski derbi, 149. po redu između Crvene zvezde i Partizana na programu je od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić". Sva dešavanja uoči, za vreme i nakon utakmice možete pratiti uživo uz Blicsport.rs blog...Poslednji penal na večitim derbijima u korist Partizana dosuđen je pre 20 godine,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.