Uživo: Prenos na RTS, Mažić o penalima u derbiju, Sale Ilić predvodi Partizan /FOTO/

Izvor: Blic, 12.Sep.2015, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Prenos na RTS, Mažić o penalima u derbiju, Sale Ilić predvodi Partizan /FOTO/

Večiti fudbalski derbi, 149. po redu između Crvene zvezde i Partizana na programu je od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić". Sva dešavanja uoči, za vreme i nakon utakmice možete pratiti uživo uz Blicsport.rs blog.

Poslednji penal na večitim derbijima u korist Partizana dosuđen je pre 20 godine, 18. marta 1995. Od tog, 99. večitog okršaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odigrano ih je baš mnogo, ovo će biti baš 50. od tada, a mnoge crno-bele pristalice "kopka" zašto u međuvremenu - ni u jednom jedinom prvenstvenom derbiju nije bilo jedanaesterca za Partizan.

"Zašto nije sviran kazneni udarac... time se ne bavim, kao ni statistikom. Postoje razni pritisci, te nije sviran kazneni udarac, te oštećeni smo zbog ovog ili onog. To su, međutim, neke stvari koje nas kao sudije - ne mogu da poremete. Da bi sudije mogle da odgovore izazovima, moraju da, pored fizičke prirpeme, budi i psihički jaki", rekao je Milorad Mažić za Arenu sport neposredno pred 149. večiti derbi, u kom će on deliti pravdu.

Bivši golman Crvene zvezde Saša Stamenković neobično je prognozirao rezultat derbija za TV "Arena sport".

"Biće 6:0 za Crvenu zvezdu!. Ne, ne, ozbiljan sam. Molim vas stavite moju izjavu da će biti 6:0", poručio je samouvereno Stamenković.

Bivši vaterpolista i veliki zvezdaš Aleksandar Šapić ovako se sprema za večiti derbi:

"Zvezdo zvezdana naša pesma zvoni, mi smo majstori, mi smo šampioni" http://t.co/RmxDXy7gN2— Aleksandar Šapić (@AcaSapic) September 12, 2015

Predizborna kampanja za predsednika FK Crvena zvezda odavno se zahuktala, a navijači su se masovno odazvali pozivu "delija" i učlanjuju se kako bi mogli da glasaju.

Sigurno je malo onih koji su očekivali da će derbi proteći bez baklji i pirotehnike, a crveno-beli dim je na oko pola sata uoči početka derbija krenuo sa severne tribine.

Ori se pesma navijača sa tribina "Marakane" koje se polako pune, a počela su i prepucavanja, za sada pesmama, između "delija" i "grobara".

Partizanovi navijači izašli su na zagrevanje i očekivano su dočekani glasnim zvižducima.

A, ovako je sada na stadionu, o čemu vas izveštavaju naši reporteri.

Fudbalske utakmice odavno nisu rezervisane samo za jači pol, već i brojne lepotice mogu da se vide na tribinama.

Tako je i na ovom 149. večitom derbiju.

A, ima i onih koji su porodično došli na "Marakanu".

"Mnogo faktora može da odluči, neko da kiksne, odigra dobro, padne gol iz prekida... Derbi je specifična utakmica. Najdraži mi je derbi kad smo pobedili sa 6:1 i kada smo jednom u gostima pobedili sa 3:1. Moja generacija je bila superiorna 10-tak godina. Nikad nisam voleo da prognoziram ishod, pa ne bih ni sada", rekao je Džajić za televiziju "Arena sport".

Direktan prenos večitog derbija sa "Marakane" biće i na RTS 1.

Trener Zvezde Miodrag Božović odlučio se da derbi počnu: Kahriman, Petković, Jovanović, Pavićević, Ibanjez, Donald, Grujić, Srnić, Katai, Plavšić, Vieira.

Trener Partizana Zoran Milinković opredelio se da od prvog minuta zaigra ovih 11 igrača: Ž. Živković, Vulićević, Balažic, Ćirković, Leković, Brašanac, Babović, S. Ilić, A. Živković, Oumaru, Stevanović.

Dokaz da derbi možte da protekne mirno i bez problema svedoči i ova slika, koja bi trebalo da bude u centru pažnje, a one nemile scene da se ne ponove.

Prošli, 148. večiti derbi odigran je takođe na ovom stadionu, ali su ga obeležili incidenti, tuče, krvave glave...

Početak je kasnio sat vremena i fudbal je bio apsolutno u drugom planu.

Nadamo se da će ovoga puta biti u prvom i jedinom, a da će navijači navijanjem samo uveličati atmosferu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Crvena Zvezda,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

MAŽIĆ: Ne želim da se bavim time što Partizanu nije sviran penal 20 godina!

Izvor: Utakmica.rs, 12.Sep.2015

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić, koji će i suditi i ovaj današnji 149. po redu Večiti derbi, dotakao se u razgovoru za TV Arena sport mnogih interesantnih detalja o Zvezdi i Partizanu. Mažić kome će ovo biti 11. Večiti derbi u karijeri, prisetio se svog debija iz 2008.. Detaljnije

Nastavak na Utakmica.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.