Uživo: Orlovi nikako da prelome u Vršcu, Srbija - Novi Zeland 73:70

Izvor: Blic, 21.Avg.2014, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: "Orlovi" nikako da prelome u Vršcu, Srbija - Novi Zeland 73:70

Košarkaška reprezentacija Srbije igra pripremni susret za Mundobasket protiv selekcije Novog Zelenda u Vršcu, a prenos uživo možete pratiti na Blicsport.rs!

Srpski košarkaši su osvojili prvo turniru u Francuskoj dobivši na kraju domaćina sa 79:69. a onda su dominirali na takmičenju "Trofej Beograda" gde su na kraju savladali selekciju Turske sa 79:64.

Prva petorka Srbije bila je Mitrović, Raduljica, Marković, Bjelica i Bogdanović, a za protivnika su imali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vukona, Vebstera, Penija, Loa i Fotu.

Nisu "orlovi" najbolje ušli u utakmicu, šta više, Novi Zeland je uspevao mnogo lako da uđe u reket i poentira, pa je protivnik došao do vođstva od 9:3, ali je Bjelica trojkom vratio selekciju u igru. Došli su naši i do jednog poena minusa, a onda je Lo ubacio trojku za 8:12. Prvo izjednačenje došlo na pet minuta do kraja prve četvrtine (12:12).

Posle dužeg vremena, u igru je ušao i Miloš Teodosić koji je pozitivno uticao na reprezentaciju Srbije koja je preko Katića došla do prvog vođstva posle koša i dodatnog bacanja (17:14). Šut je i dalje služio goste, dok je Marko Simonović ubacio svoj prvi šut za tri poena, a deonica je završena sa 24:22.

U prva dva minuta igre u drugoj četvrtini samo su pogađali košarkaši Novog Zelanda, pa su povezali 5:0 za preokret (24:27). Tada se i desila iznenadna dominacija gostiju koji su došli i do "+8" (30:38), ali su Raduljica i Bjelica smanjili tu veliku prednost poenima iz reketa. Katić i Bogdanović su dodatno smanjili razliku u narednih minut i po igre, pa je bilo samo poen minusa (39:40).

Trojka igrača Novog Zelanda, a onda još jedna Bogdanovića održali su razliku na minut i po do poluvremenu (42:43). Još dva poena za protivnika i poluvreme sigurno je nateralo selektora Sašu Đorđević da promeni strategiju i prilaz meču.

Drugi deo igre otvoren je tako što je Peni prvo pogodio iza linije za tri poena, a zatim je Bogdan nastavio u istom ritmu i zadržao Srbiju blizu (45:48). "Orlovi" su se konačno u prednost vratili na četiri i po minuta do kraja treće deonice kada je Marković pogodio za 54:53.

Srpska selekcija nije uspevala nikako da se odvoji od upornog protivnika koji je na trenutke izgledao kao ozbiljnija ekipa, a tako je izgledalo sve do pet minuta do kraja utakmice kada je Novi Zeland vodio 68:70.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.