Uživo: Nole blizu osmine finala Toronta, Monfis još uvek drži bedem - 6:2, 6:6 (1:2)

Izvor: Blic, 06.Avg.2014, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Nole blizu osmine finala Toronta, Monfis još uvek drži bedem - 6:2, 6:6 (1:2)

Novak Đoković igra svoj prvi meč na turniru u Torontu protiv francuskog tenisera Gaela Monfisa, a eventualna pobeda bi mu donela plasman u osminu finala tog takmičenja. Pratite uživo razvoj okršaja na Blicsport.rs!

Đokoviću je ovo prvi zvanični duel nakon što se oženio, a ukoliko tradicija bude na mestu, prvi teniser sveta će izvojevati pobedu u drugom kolu Toronta. Novak i Monfis su do sada igrali devet puta i svih devet okršaja je Srbin izašao kao pobednik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Novak je sa četiri poena otvorio meč i uz dva asa najavio dobru igru na svom servisu. Iako je srpski teniser odmah u narednom gemu odlučio da napadne protivnika (15:30), Monfis je uspeo dobrim servisima da izvuče iz neugodne situacije, iako se na startu videlo da će biti veoma defanzivan.

Odbrana i veoma pasivna igra Francuza urodila je plodom, jer je Nole ušao u veoma lošu seriju sa kojom je dozvolio protivniku dve brejk lopte, ali je sa servisom i dobrim volejom došao do izjednačenja (40:40). Posle manje borbe, sve je došlo na svoje mesto (2:1).

Pokazao je francuski teniser sjajne atletske sposobnosti i vrlo lako došao do gem lopte, ali je pritisak Đokovića rezultovao prvom brejk loptom koja ipak nije pretvorena, tako da se nastavila velika bitka (2:2). Posle sigurnog gema, pritisak je konačno uspeo, jer je brejk konačno pokucao na vrata, a zatim i potvrda agresivne i dobre igre za 5:2.

Monfis je tvrd kamen, ali je Novak nastavio da ga odaljava od osnovne linije i konstantno šeta sa strane na stranu, pa je iskoristio prvu set loptu i još jednom oduzeo servis Francuzu.

Francuski predstavnik je, izgleda, video da mu se smeši poraz, pa je odlučio da što više oteža put ka narednom kolu protivniku, te je napravio tri brejk lopte, posle sigurnog Noletovog gem, koje ipak nije uspeo da iskoristi. Đoković je, zatim, imao jednu priliku, ali se nastavilo bez brejkova (1:1). Teniseri su lako čuvali svoj servis i u naredna četiri gema (3:3). Onda je nastupila mala kriza za Novaka, a mali spektakl koji je napravio Monfis, ali rezultat je bilo ponovno vođstvo Novaka 4:3.

Igralo se bez šansi za brejk do završnice, a 11. gem Novak je furiozno okončao, za vođstvo od 6:5 ne izgubivši ni poen. Istom merom uzvratio je Monfis, izborivši taj-brejk, u kom se nije servis gubio do 2:2.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

San Marino: Troicki u četvrtfinalu posle drame

Izvor: Vesti-online.com, 07.Avg.2014, 01:50

Srpski teniser je bio uspešan u drugom kolu čeilndžera u San Marinu, za koji je dobio specijalnu pozivnicu. .. Viktor Troicki.. ..Viktor Troicki postaje noćna mora za Španca Danijela Himeno-Travera. Prošle nedelje je ovaj teniser bio prvi favorit u Kortini, ali je u četvrtfinalu naišao na srpskog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.