Užasno šutersko veče Adetokumba – Filadelfija trojkama srušila Milvoki

Izvor: B92, 26.Dec.2019, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Užasno šutersko veče Adetokumba – Filadelfija trojkama srušila Milvoki

Košarkaši Filadelfije ubedjlivo su pobedili Milvoki rezultatom 121:109 u drugoj NBA Božićnoj utakmici.

Kada ste najbolja ekipa Istoka i za tri četvrtine primite 100 poena definitivno nešto nije u redu.

Milvoki se u Filadelfiji proveo kao "bos po trnju" i Božićni spektakl se pretvorio u pravi košmar, a Fila je ubacila čak 21 trojkom na ovoj utakmici.

Džoel Embid je momentalno stavio do znanja Milvokiju da je došao da napravi "masakr" i za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samo 15 minuta u prvom poluvremenu ubacio 23 poena uz 7 skokova i 3 asistencije. To prvo poluvreme je Filadelfija dobila sa 21 poenom razlike, kada je na semaforu pisalo 69:48.

Raspucao se Ričardson, pogodivši čak četiri trojke u prvom poluvremenu i ukupno je u tom delu meča upisao 18 poena. Janis Adetokumbo je delovao nemoćno, iako je "flertovao" sa tripl dablom, ali je promašio čak sedam šuteva za tri poena.

Prva deonica je bila najefikasnija, u njoj je postignuto čak 68 poena, a u drugom kvartalu je Fila već rešila pitanje pobednika, da bi u drugom poluvremenu samo završavala započeti posao.

Milvoki je uspeo na kratko da zapreti. U jednom momentu četvrte četvrtine imali su seriju 12:0 koju je trojkom prekinuo Korkmaz, a i Janis Adetokumbo je zaradio prst u oku od strane Džoša Ričardsona.

Nova serija u poslednja dva minuta od 12:0 stigla je zahvaljujući sjajnom Krisu Midltonu, ali je on uspeo samo da spusti Milvoki na jednocifreni zaostatak po prvi put u drugom poluvremenu. Potom Heris pogađa težak šut za tri poena, a Midlton to odmah vraća za novu dramu, koja je rešena trojkom Ala Horforda za konačnih 121:109.

Ben Simons je sjajno igrao u odbrani, zabeleživši 4 ukradene lopte i na to dodao 14 asistencija i 15 poena uz samo 2 promašena šuta. Ipak, najefikasniji je bio Džoel Embid sa 31 poenom dok je Tobajas Heris postigao 22, a Furkan Korkmaz 16 poena.

Kris Midlton je jedini parirao raspoloženoj Filadelfiji sa 31 poenom. Janis Adetokumbo je imao 27, ali upućenih šuteva, a pogodio je svega 8 za 18 poena uz 14 skokova, a 15 je postigao Džordž Hil.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Božićno čudo - Golden Stejt bolji od Hjustona

Izvor: RTS, 26.Dec.2019

Košarkaši Golden Stejta savladali su na svom terenu Hjuston rezultatom 116:104. . Konačno malo radosti na licima navijača "Ratnika". ..I dalje bez Kleja Tompsona i Stefa Karija, Voriorsi su neočekivano pobedili Hjuston. .Li...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.