Izvor: MozzartSport.com, 04.Jun.2020, 22:16

Uzalud navijanje sa razglasa: Benfika sve promašila protiv Tondele, Marko Petković imao intervenciju karijere

Orlovi nisu iskoristili veliki kiks Porta – 0:0

Sve je slutilo da će Benfika večeras napraviti odlučujući korak ka osvajanju titule šampiona Portugalije. Porto je kiksnuo, na prazni Luž je došla nejaka Tondela. Praktično, meč loptu su imali Orlovi i nisu je iskoristili. Duel u glavnom gradu Portugalije pretvorio se u festival promašaja Benfike – 0:0

Sigurni smo da su navijači Benfike, stacionirani kraj malih ekrana, čupali kosu sa glave, gledajući promašaje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Vinisijusa, Picija, Tarabta i Rafe Silve. Tondela je od prvog minuta sabijena na svoju polovinu, Benfika je stvarala šanse i promašivala. Da stvar za domaćina bude gora razbrnio se Klaudio Ramos. Držao je pod hipnozom kompletan ofanzivni deo Benfike golman Tondele.

Bacao se u noge Vinisijusu, branio pokušaje sa distance Marokanca Tarabta. Benfika je u prvom poluvremenu imala sedam udarca u okvir gola, Tondela za koju je svih 90 minuta igrao bivši desni bek Crvene zvezde Marko Petković nijedan.

Kopiju prvog poluvremena gledali smo i u nastavku. Samo se u prvih pet minuta činilo da je Tondela kadra dda zadrži loptu u nogama više od par sekundi. Međutim, bila je to klasična igra na jedan gol. Nakon što je Karlos Vinicijus promašio još jeddnu kolosalnu šansu, trener Benfike Bruno Laže morao je da posegne za izmenama. Pokušao je iskusni srtateg da snagom i golgeterskim instinktom Harisa Seferovića dođe do celog plena i velika dva boda prednosti u odnosu na Porto. Nije vredelo. Tresla se prečka Tondelinog gola posle udarca Grimaldija, ali ne i mreža.

Nekoliko dobrih defanzivnih intervencija imao je i Marko Petković. Posebno u sudijskoj nadoknadi, kada je sa gol linije počistio udarac glavom Picija i spasio već viđen gol. Na kraju je Tondela mogla da kazni Benfiku za silne promašaje. Odlično je odbranu domaćina promešao Žoan Muriljo, ali je njegov udarac završio pored gola.

Još jedno svedočanstvo večerašnjeg duela iz Lisabona. Benfika je imala 24 šuta ka golu Tondele. Slaba je to uteha.

PRIMEIRA - 25. KOLO

Sreda

Portimonense - Žil Visente 1:0 (0:0)

/Lukas 49/

Famalikao - Porto 2:1 (0:0)

/Martins 48, Pote 78 - Korona 74/

Četvrtak

Maritimo - Setubal 1:1 (1:0)

/Pinjo 11 - Guedeš 82/

Benfika - Tondela 0:0

22.15: (2,60) Gimaraiš (3,25) Sporting (2,75)

Petak

20.00: (6,25) Santa Klara (4,00) Braga (1,55)

22.15: (2,90) Aveš (3,10) Belenenseš (2,55)

Subota

22.15: (2,55) Boavista (2,95) Moreirense (3,05)

Nedelja

22.00: (1,65) Rio Ave (3,80) Pasoš Fereira (5,50)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Kakav kiks, fantastični Petković odoleo Benfiki!

Izvor: Sportske.net, 04.Jun.2020

Benfika propustila veliku šansu da se izdvoji na tabeli...Nakon 25. kola portugalskog šampionata, Benfika i Porto imaju po 60 bodova...Ekipa Benfike je po povratku na teren posle koronavirusa  pokazala slabosti i remizirala protiv Tondele rezultatom 0:0...Falila je realizacija, Benfika je stvarala...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.